Savez udruga umirovljenika Varaždinske županije

Foto - Zlatni i dijamantni pir proslavila 23 bračna para iz Varaždinske županije

Objavljeno: 27.11.2022. 19:57

Zadnja izmjena: 27.11.2022. 20:03

Koliko ljubav može biti snažna i postojanja svjedoče 23 bračna para koji ove godine slave 50 i 60 godina braka.
Prigodno druženje za zlatne i dijamantne „mladence“ i ove godine
organizirao je Savez udruga umirovljenika Varaždinske županije.
- Drago mi je što smo se i ove godine mogli okupiti i pravom starinskom svadbom  proslaviti 50 i 60 godina braka. Zlatni pir proslavila su 22 bračna para, a  dijamantni  pir jedan bračni par.  Ova proslava je svima zanimljiva jer ih na neki način vraća u vremena kada su izrekli „da“, kada su se jedni drugima zavjetovali na ljubav u dobru  i zlu, u zdravlju i bolesti.  Imali smo tako predaju buketa, pravu svatovsku juhu, ali i  prvi ples mladenaca, svadbenu tortu te prigodno darivanje naših prvi ples mladenaca, svadbenu tortu te prigodno darivanje naših slavljenika – rekla je  predsjednica Udruge Jadranka Bahlen zahvalivši se Varaždinskoj županiji koja  prati  rad i aktivnosti Udruge.

"Ljubav može pobijediti sve"

Posebno emotivna bila je obnova bračnih zavjeta, a blagoslov im je udijelio župnik Župe  Uskrsnuća Isusova iz Kućan Marofa vlč. Zoran Gložinić. Slavljenicima zlatnog i dijamantnog pira čestitala je i zamjenica župana 
 Varaždinske županije Silvija Zagorec.
- Gledajući ovdje vas, jedino što mogu reći da ste vi uzor svima nama. Vi ste svjedoci  ljubavi, koja ponekad i nije bila lagana, ali je bila ustrajna, puna kompromisa, poštivanja i razumijevanja. Pokazali ste i dokazali da takva ljubav može pobijediti sve. I kada pogledate iza sebe, možete biti ponosni, ne zato jer ste „izdržali“ toliko  godina u braku, već iz razloga što činite obitelj koja je temelj našeg društva. Samo vi znate koliko je bilo lijepih, ali i manje lijepih trenutaka, suza, strahova, briga, ali i  ljubavi, smijeha i veselja. Puno mlađe generacije od vas samo mogu učiti kako  sačuvati istinske vrijednosti. Čestitam vam na ovim lijepim obljetnicama i želim vam puno zdravlja, sreće, ljubavi i zajedništva u godinama koje su pred vama -  poručila  im je zamjenica Zagorec.

Komentari