U Zeljarijadu, najveću gastronomsku manifestaciju u Varaždinskoj županiji koja je završila 23. rujna, prvi puta su se uključile osnovne i srednje škole, kao i restorani koji su ponudili jela od zelja i sa zeljem. To je jedan od značajnih iskoraka ovogodišnje manifestacije u čiju se organizaciju, uz KUD Vidovec, Općinu Vidovec i Udrugu proizvođača povrća i voća Zeljari, ove godine organizacijski, financijski i promocijski uključila i Varaždinska županija.

- Uz sve organizatore i članove Organizacijskog odbora posebno se zahvaljujem svim školama i restoranima koji su se uključili u Zeljarijadu. Ove godine smo napravili puno važnih iskoraka da bismo manifestaciju podigli na viši nivo, da postane prepoznatljiva ne samo u našoj Županiji, nego i u regiji, u Hrvatskoj i još šire. Posebno je važno što se u Zeljarijadu uključilo ukupno 37 osnovnih i srednjih škola s područja Županije te su djeca dobila obrok od svježeg ili kiselog zelja. Isto tako, uključili su se i restorani koji su na svojim menijima imali jela od varaždinskog zelja. Hotel Turist, Hotel Park, Restoran Verglec, Restoran Garestin, Hotel Minerva i restoran Zlatne gorice. Pred nama je još puno posla– istaknula je Natalija Martinčević, predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije i posebna savjetnica župana.

Napominje da je gastronomska ponuda Varaždinske županije jedna od najvrijednijih i najvažnijih koje imamo.

 

Komentari

25.09.2018. 09:39h Zadnja izmjena: 25.09.2018. 09:47