FUTSAL

FOTO Zorislav Srebrić u Varaždinu s četiri "hrvatska mušketira" međunarodnog statusa futsal suca

Objavljeno: 26.01.2020. 14:16

Zadnja izmjena: 26.01.2020. 14:26

Za vrijeme dvodnevnog 27. seminara futsal sudaca i kotrolora futsal sudaca jedinstvene liste, prva i druga skupina, koji se održava u Varaždinu, održana je i mala svečanost dodjele obilježja međunarodnim futsal sucima. Obilježja im je podijelio Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Hrvatski futsal međunarodni su Nikola Jelić, Saša Tomić, Vedran Babić i Josip Dujmić, a potrebno je podsjetiti da su Jelić i Tomić proglašeni najboljim futsal sucima na svijetu za sezonu 2018/19.

Zorislav Srebrić tom je prigodom naglasio kako nije lako raditi u nogometnu i sportu, a pogotovo u hrvatskom sportu, ali kada vidi ovako predane entuzijaste da ga nije strah za budućnost hrvatskog nogometa i futsala.

Strpljenje i autoritet

– Vrlo je bitan angažman sudaca u pripremi utakmica, što podrazumijeva spremnost na konstantno učenje ali i prenošenje znanja na igrače i gledatelje a pogotovo mlade, rekao je Srebrić.

– Vi ste i učitelji made generacije, zajedno s trenerima. Morate djelovati kao cjelina da bi naš konačni proizvod bio kvalitetan i konkurenta u Europi i svijetu. Ponovo imamo suce europske i svjetske klase i sve je to spoj 107 godina tradicije nogometa u Hrvatskoj i svakodnevnog rada. Znali su me pitati iz drugih zemalja u čemu je naš recept da postižemo tako vrhunske rezultate. Za početak je to u osposobljavanju na svim nivoima i stalnom praćenju noviteta, zaključio je Srebrić i pozvao suce da prate i novitete vezane uz VAR jer postoji mogućnost da se nešto slično uvede i u futsal.

Komentari