30 godina od osnivanja

Foto - Župan Anđelko Stričak uručio priznanje Udruzi veterana „Puma“

Objavljeno: 15.12.2022. 12:38

Zadnja izmjena: 15.12.2022. 12:43

Povodom 30. obljetnice osnutka župan Anđelko Stričak je danas u Županijskoj palači upriličio svečani prijem na kojem je Udruzi veterana 7. gardijske brigade „Puma“ dodijelio priznanje.

Kod formiranja brigade okosnicu su činili pripadnici 5. bojne 1. A brigade Zbora narodne garde Tigrovi, a prije toga Jedinice za posebne namjene MUP-a, pa ova postrojba ima slijed i kontinuitet od početka do kraja Domovinskog rata, podsjetio je župan Anđelko Stričak. 

- O ratnom putu „Puma“ puno se zna, a posebno smo ponosni na oslobađanje Knina i njihov veličanstven ulazak 1995. godine u kraljevski grad. Danas se ti sjajni ljudi okupljaju u Udruzi veterana 7. gardijske brigade „Puma“, a uvijek su na pomoći drugima. - rekao je župan Stričak. 

Priznanje je primio predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade „Puma“ Robert Puja.

-Puno se toga u ovih 30 godina promijenilo i puno smo toga prošli kao dio ove brigade. Nažalost, bilo je poginulih, 91 pripadnik je izgubio život, a jedan je nestao. Ovo priznanje je prvenstveno za njih, ali i za sve nas koji smo danas ovdje. Trudimo se biti što aktivniji, jer sve su udruge branitelja s „rokom trajanja“. Tako dugo dok smo ovdje činit ćemo sve u svrhu promocije Domovinskog rata i istine o Domovinskom ratu – istaknuo je Robert Puja.

 

Komentari