evo što je rečeno

Foto - Župan održao sastanak s državnim tajnikom Središnjeg ureda za Hrvate izvan domovine

Objavljeno: 08.02.2024. 13:46

Zadnja izmjena: 08.02.2024. 13:48

Varaždinsku županiju posjetio je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas koji je tom prilikom održao radni sastanak sa županom Anđelkom Stričakom i njegovim suradnicima.

Razgovaralo se o projektima i programima od zajedničkog interesa, a župan Stričak upoznao je istaknuo primjer suradnje s Hercegbosanskom županijom.

- Varaždinska županija prednjači na podosta područja, kao na području obrazovanja, gospodarstva i kulture. Da je to uočljivo najbolje nam govore dolasci brojnih izaslanstava pa tako i dolasci brojnih predstavnika regionalnih samouprava. Dolazak državnog tajnika Milasa također doživljavamo u tom aspektu, ali isto kao i mogućnost da županijske ustanove budu na usluzi susjednoj Bosni i Hercegovini na njenom putu u Europsku uniju - rekao je .

Državni tajnik Milas je istaknuo da je razvoj suradnje Varaždinske županije i Ureda usmjeren na Hrvate u Bosni i Hercegovini, ali i na pripadnike hrvatske nacionalne manjine koja živi u 12 europskih država te hrvatsko iseljeništvo.

-Varaždinska županija je prirodan partner u brojnim aktivnostima koje Ured koordinira, od poticanja gospodarskog i znanstvenog umrežavanja hrvatskih stručnjaka i povratka hrvatskih iseljenika u domovinu, projekata očuvanja hrvatskog identiteta i kulture do razmjene najboljih praksi s Hrvatima u BiH na njihovom europskom putu - istaknuo je.

Komentari