međimurska županija

Foto - Župan Posavec obišao radove na školskoj sportskoj dvorani i vrtiću u Svetoj Mariji

Objavljeno: 24.05.2024. 18:03

Zadnja izmjena: 24.05.2024. 18:03

U Svetoj Mariji u tijeku je izgradnja školske sportske dvorane vrijednosti 1.681.485 eura, a trenutno je u tijeku zadnja etapa radova čija finalizacija uvodi učenike Osnovne škole Sveta Marija u jednosmjensku nastavu jer će u novoj dvorani biti uređene i dvije dodatne učionice.

Dosad je obavljen veći dio građevinskih i strojarskih radova, uz priključivanje objekta na plinovod. Izgrađena je plinska toplovodna kotlovnica, te postavljeni radijatori i hidroinstalacije. Da bi se radovi nastavili, župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je početkom godine ugovor s izvođačem radova - tvrtkom Tekeli projet-inženjering iz Murskog Središća, čiji iskusni djelatnici uspješno prate planiranu dinamiku radova.

- Odlučili smo sami dovršiti ovaj posao kako zgrada dvorane ne bi predugo stajala nedovršena te bila izložena propadanju i oštećenjima. Uskoro ćemo osigurati vrhunske uvjete za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture učenicima, kao i prelazak na jednosmjensku nastavu. Nova sportska dvorana podići će kvalitetu života u cijeloj općini Sveta Marija i okolici - rekao je župan Matija Posavec.

Također, u punom su jeku i radovi na dogradnji i rekonstrukciji zgrade općinskog Dječjeg vrtića Kockavica. Na zgradi je podignut kat gdje će se urediti sobe za boravak mališana i odgojiteljica te proširiti kapacitet ustanova za 40-ero djece, što znači da će vrtić ukupno moći primiti i do 100 mališana. Nakon postavljanja krovišta, izvode se radovi u unutrašnjosti objekta koji bi trebali završiti do 1. rujna, nakon čega slijedi tehnički pregled te opremanje ustanove. 

Komentari