općina trnovec bartolovečki

Foto - Župan Stričak, načelnica Vitković i suradnici obišli škole u Šemovcu i Trnovcu

Objavljeno: 21.06.2024. 17:53

Zadnja izmjena: 22.06.2024. 08:14

Povodom završetka školske godine, OŠ Šemovec je bila domaćin Jumicara, edukacije "Program prometne kulture za najmlađe" na kojoj su se, osim domaćina, okupili i učenici osnovnih škola u Šemovcu, Trnovcu, Jalžabetu i Knegincu.

Osim toga, u posjet općini tom je prilikom stigao i župan Anđelko Stričak koji je zajedno s načelnicom Općine Trnovec Bartolovečki Vericom Vitković i ravnateljicama osnovnih škola u Šemovcu i Trnovcu, Marinom Hižak i Radmilom Sačić, obišao škole u Šemovcu i Trnovu na kojima su nedavno izvedeni radovi obnove. U obilasku škola bili su i pročelnik Miroslav Huđek te članovi Županijske skupštine Anita Rep i Tin Jurak.

- Osnovna škola Šemovec je imala još i trstinu gore u školi, što je opasno za djecu, pa su se tu radili spušteni stropovi, a sve to pod nadzorom naše Županije. Isto tako, u školi Trnovec radila se zamjena pokrova, odnosno popravak krovišta, gdje je prokišnjavala sportska dvorana - istaknula je Vitković.

'Primjeren i siguran prostor'

Župan Stričak dodao je kako u Šemovcu i Trnovcu uređen jedan dio krovišta i fasada te je, koliko je bilo potrebno, odrađeno i unutarnje uređenje hodnika i učionica.

- Kao što možete primijetiti, i dalje ulažemo u škole, vodimo brigu da je taj prostor primjeren, a isto tako vodimo brigu o sigurnosti naših učenika. Osim ulaganja u obrazovanje, gradnju i dogradnju škola i školskih sportskih dvorana, kao i njihovo opremanje, Varaždinska županija financira i čitav niz izvannastavnih aktivnosti kao i dodatnih sadržaja - dodao je Stričak.

Komentari