jedna od 'crnih točaka'

Foto - Župan Stričak obišao radove na sprečavanju izlijevanja potoka u Ivanečkoj Željeznici

"Jedan od odličnih primjera te zajedničke suradnje je vidljiv i ovdje gdje su Hrvatske vode odradile odličan posao, a ŽUC je sanirao cestu te tako omogućio kvalitetniji i sigurniji promet, pogotovo autobusima koji voze djecu u školu", rekao je Stričak...
Objavljeno: 27.03.2024. 17:48

Zadnja izmjena: 27.03.2024. 18:26

Župan Anđelko Stričak boravio je u Ivanečkoj Željeznici u kojoj je u pratnji predsjednika Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenka Đurasa, direktora Hrvatskih voda VGO za Muru i Gornju Dravu Milana Reze i suradnika obišao radove na sprečavanju izlijevanja potoka te poplavljivanja javnih i privatnih površina.

Župan Stričak izrazo je zadovoljstvo izvedenim radovima naglasivši pritom važnost sanacije i uređenja prometnica kako bi sigurnost svih sudionika u prometu bila neometana.

 - Nakon prošlogodišnje elementarne nepogode prouzročene obilnim padalinama, održali smo kolegij svih načelnika i gradonačelnika kako bi detektirali tzv. crne točke, tj. mjesta koja su usporavala protočnost vode. Temeljem tih prijava, održali smo sastanak kako bi pripremili interventne mjere. Jedan od odličnih primjera te zajedničke suradnje je vidljiv i ovdje gdje su Hrvatske vode odradile odličan posao, a ŽUC je sanirao cestu te tako omogućio kvalitetniji i sigurniji promet, pogotovo autobusima koji voze djecu u školu – rekao je Stričak.

'100 tisuća eura za ovu godinu'

Direktor Hrvatskih voda VGO za Muru i Gornju Dravu Milan Rezo je dodao kako su Hrvatske vode u Ivanečkoj Željeznici provele radove kroz hitne intervencije održavanja vodotoka Ivanečka Željeznica.

- Vlada je osigurala milijun eura za sanaciju šteta na otvorenim vodotocima koje su nastale uslijed oborina u svibnju i kolovozu 2023. Zbog palih oborina kroz program hitnih intervencija u 2023. godini izvedeno je radova u iznosu od 150.000 eura na bujičnom vodotoku Ivanečka Željeznica. U 2024. godini Vodno gospodarska ispostava Plitvica-Bednja je aktivno nastavila na uređenju Ivanečke željeznice sa planiranim iznosom od 100 tisuća eura - rekao je Rezo.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras zahvalio je županu Stričaku, ravnatelju Osonjačkom te direktoru Rezi na sanaciji i pomoći naglasivši kako Županija brine o razvoju svih dijelova županije, dok je ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački pohvalio je suradnju između ŽUC-a i Hrvatskih voda. 

Komentari