AKTUALNI RADOVI

Foto - Župan Stričak obišao radove u Varaždinskim Toplicama

Varaždinski župan Anđelko Stričak obišao je nekoliko lokacija u Varaždinskim Toplicama gdje se izvode radovi, uključujući područje izmještanja dalekovoda te uređenu obalu rijeke Bednje...
Objavljeno: 14.09.2021. 18:34

Zadnja izmjena: 14.09.2021. 19:19

Župan Varaždinske županije, Anđelko Stričak, danas je obišao aktualne radove povodom izmještanja dalekovoda na području Grada Varaždinskih Toplica te uređenja obale rijeke Bednje.

Radovi se odnose na revitalizaciju 35-kilovoltnog dalekovoda koji napaja trafostanicu u Varaždinskim Toplicama u vrijednosti od 1,5 milijuna kuna, a završetak radova očekuje se do kraja ove godine. U planu je i drugi dio revitalizacije za područje od trafostanice u Toplicama prema trafostanici 110 Varaždin, čiji se završetak očekuje također do kraja godine. Time se povećava sigurnost opskrbe električnom energijom te se se oslobađa oko 9 hektara površine koju Grad može kasnije prenamijeniti. Isto tako, uređeno je oko 1,3 kilometara obale rijeke Bednje i sekundarnih kanala koji se ulijevaju u nju.

Navedene je radove obišao župan Stričak te naglasio zadovoljstvo aktualnim radovima. - Najveće investicije Varaždinskih Toplica nalaze se u sklopu Specijalnu bolnicu, gdje je odrađen niz projekata vezan uz energetsku obnovu. Sada je u izgradnji Spinalni centar, a u tijeku su i radovi na sigurnosti prometa. U sklopu radova na podrulju rijeke Bednje izvode se radovi na biciklističkim, pješačkim i jahačim stazama. To nas sve veseli te su radovi jedan od preduvjeta za turistički i gospodarski razvoj - rekao je župan Anđelko Stričak.

Komentari