općina sračinec

Foto - Župan Stričak primio izaslanstvo Grada Ljubuškog i Općine Sračinec

Objavljeno: 03.02.2023. 08:38

Zadnja izmjena: 03.02.2023. 08:44

Povodom potpisivanja Sporazuma o suradnji, koji su sklopile Općina Sračinec i Grad Ljubuški (BiH), župan Varaždinske županije Anđelko Stričak primio je izaslanstva prijateljskog Grada Ljubuškog i Općine Sračinec.

U izaslanstvima su bili predsjednik Gradskog vijeća Grada Ljubuški Tihomir Kvesić i Damir Kozina, pomoćnik gradonačelnika Grada Ljubuški, a u ime Općine Sračinec načelnik Božidar Novoselec i predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Lukačić.

- Drago mi je da sam imao prilike ugostiti čelne ljude Grada Ljubuškog, koje sam upoznao s bogatom poviješću Varaždinske županije, ali i mnogobrojnim projektima koje provodimo na svim područjima, poglavito na području obrazovanja i zdravstva. Imamo mnogo toga za ponuditi što se tiče turizma, jer mnogi naši dvorci, utvrde, netaknuta priroda ali i kulturna baština mogu biti zanimljivi našim gostima, turistima iz susjedne i drage nam Bosne i Hercegovine - rekao je Stričak.

Gosti iz Ljubuškog zahvalili su županu na prijemu i predstavili svoje projekte i zainteresiranost za suradnju na mnogobrojnim područjima od zajedničkog interesa.

- Suradnja županije sa Gradom Ljubuškim započela je još 2016. godine, kada sam predstavljao projekte i primjere dobre prakse iz Varaždinske županije. Tada smo dogovarali suradnju i mogućnost zajedničkih projekata. Vjerujem da će potpisani Sporazum o suradnji biti dobar kamen temeljac za međusobnu podršku i realizaciju zajedničkih projekata - dodao je Lukačić.

Komentari