prijem

Foto - Župan ugostio veleposlanika Španjolske, obišli su Glazbenu školu

Objavljeno: 15.02.2022. 18:17

Zadnja izmjena: 15.02.2022. 18:17

Varaždinsku županiju danas je posjetio NJ.E. Alonso Dezcallar Mazarredo, veleposlanik Kraljevine Španjolske, za kojeg je župan Anđelko Stričak sa suradnicima priredio prijem u Županijskoj palači.

Župan Stričak je veleposlanika informirao o projektima koje provodi Varaždinska županija na području obrazovanja, poljoprivrede, turizma i gospodarstva, ali ga je upoznao i s bogatom poviješću Varaždinske županije.

- Već sada surađujemo sa španjolskim regijama putem Eurodyssey programa, a do sada je preko ovog programa u Varaždinskoj županiji boravilo 15 mladih Španjolaca. Osim toga, prošloga tjedna posjetili su nas učenici u okviru projekta ERASMUS + Druge gimnazije Varaždin koji između ostaloga dolaze i iz Španjolske. Upravo u ovakvim projektima vidimo budućnost suradnje – rekao je Stričak.

Suradnja Španjolske i Glazbene škole

- Ističem i izvrsnu suradnju Veleposlanstva Španjolske i Glazbene škole u Varaždinu koja je omogućila održavanje nekoliko izdanja božićnih koncerata, a ove godine i snimanje CD-a sa španjolskim i latinoameričkim božićnim pjesmama - rekao je NJ.E. Mazarredo te dodao kako su Španjolska i Hrvatska prijateljske zemlje koje imaju mnogo prostora za suradnju.

Nakon prijema u Županijskoj palači, veleposlanik je u društvu domaćina posjetio Glazbenu školu u Varaždinu gdje ga je ravnatelj škole Davor Matačić upoznao s poviješću škole, međunarodnim programima u kojima sudjeluju, a prisustvovao je i kratkom koncertu kojeg su priredili učenici Glazbene škole na gitarama, dok je pjevala Marija Magdalena Kočila u klavirskoj pratnji mentora Danijela Ota.

Komentari