autohtoni proizvodi

Foto - Županija podijelila edukativne bojanke mališanima u Dječjem vrtiću u Donjem Kučanu

Objavljeno: 21.10.2021. 13:43

Zadnja izmjena: 21.10.2021. 13:43

Varaždinska županija je osmislila te provela zanimljiv i projekt - izradu edukativne bojanke za djecu pod nazivom "Okusi i mirisi Varaždinske županije".

Bojanka je tiskana u 2 tisuće primjeraka, a prvih pedeset komada danas je podijeljeno u dječjem vrtiću u Donjem Kučanu. Podjeli bojanki nazočili su zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Dragutin Vincek, autorica bojanke Ivana Mikulec, ravnateljica Dječjeg vrtića Varaždin Jasenka Husnjak te Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza.

- Županija ima dugu i bogatu tradiciju proizvodnje poljoprivrednih proizvoda i pripreme prehrambenih proizvoda zaštićenih na nacionalnom ili europskom nivou. Bitno je preniejti tradicionalne proizvode i pokazati određena znanja i vještine koje su potrebne kod njihove pripreme. Stoga smo krenuli u projekt izrade bojanki kako bismo na edukativan način sve naše tradicionalne proizvode i autohtone pasmine približili našim najmlađima, a sve u cilju poticanja zdravih životnih navika – rekla je Zagorec.

Autorica bojanke Ivana Mikulec rekla kako bojanka sadrži ilustracije i zadatke vezane uz pojedine proizvode, zadatke namijenjene djeci predškolske dobi osmišljene tako da djeci budu zanimljivi, ali i edukativni. Mališani su mogli uživati i u radionici izrade varaždinskog klipiča, a u pripremi im je pomogao Damir Crleni. Ravnateljica Jasenka Husnjak zahvalila je na ovoj vrijednoj donaciji istaknuvši izuzetno dobru suradnju s Varaždinskom županijom.

Komentari