fotografije siniše sovića

Foto - Županijska palača i ove godine pretvorena u veliki adventski kalendar

Objavljeno: 01.12.2023. 19:13

Zadnja izmjena: 01.12.2023. 19:13

Kao i prethodnih godina pročelje Županijske palače i ove je godine pretvoreno u veliki adventski kalendar.

Ove godine prozore palače krasit će fotografije varaždinskog fotografa Siniše Sovića koji se profesionalno fotografijom bavi 20 godina. U svojoj karijeri radio je za mnoge redakcije kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini, a službeni je fotograf Varaždinske županije, Grada Varaždina, Glazbene škole u Varaždinu, Špancirfesta, NK Varaždina i drugih. Upravo je on, zajedno sa zamjenicom župana Silvijom Zagorec i direktorom Turističke zajednice Varaždinske županije Goranom Mališem otkrio prozor s prvom fotografijom, a riječ je o dvorcu Erdődy u Novom Marofu u zimskom ruhu.

- Njegove fotografije pozivaju nas na budnost na prizore koji nas okružuju, pozivaju nas da zastanemo i uživamo u ljepoti svakodnevice. Poznavajući rad Siniše Sovića koji kao fotograf nije izgubio dodir s ljudima i prirodom, mislim da će i ovogodišnje izdanje adventskog kalendara na pročelju Županijske palače biti još jedna atrakcija za sve žitelje Varaždinske županije, ali i sve goste koji će se ovih dana uputiti u Varaždin - rekla je Zagorec.

Osim adventskog kalendara, s prigodnim božićnim ukrasima uređen je i atrij Županijske palače, koji će svake subote u prijepodnevnim satima biti i mjesto raznih događanja, uz otvorena vrata Centra za posjetitelje.

Komentari