ŽUPANIJSKI NOGOMETNI SAVEZ

FOTO Županijski ligaši upoznati s najneizvjesnijom nogometnom sezonom u povijesti

Objavljeno: 20.07.2020. 19:36

Zadnja izmjena: 21.07.2020. 18:18

Na današnjem Plenumu klubova 1. Županijske nogometne lige ŽNS Varaždin prisustvovali su predstavnici svih klubova.

Novi županijski prvoligaš je momčad Dinama iz Babinca,  a ekipe koje će se natjecati u 1. ŽNL Varaždin u sezoni 2020/21. su: Beretinec, Budućnost, Čevo, Drava-Ajax, Mladost (M), Mladost (VŽ), Novi Marof, Obreš, Plitvica (S), Polet (C), Polet (T), Sloboda (T) i Sloboda (VŽ).  Ekipa Plitvica iz Gojanca, pobjednik 1. ŽNL Varaždin za sezonu 2019/20. natjecat će se sljedeće sezone u Četvrtoj NL Čakovec – Varaždin.

Glavni tajnik ŽNS Varaždin Ivan Novak upoznao je prisutne da će se utakmice do daljnjega iugrati bez gledatelja, pa se to odnosi i na predstojeće utakmice Kupa.

– Radimo na pronalaženju sponzora lige, koji bi podnijeli troškove službenih osoba na utakmicama, jer klubovi će vjerojatno ostati bez prihoda od ulaznica. Ovo će biti teška sezona i nadamo se da će sezona početi prema planu, dodao je Novak.

Prisutni predstavnici klubova 1. ŽNL Varaždin upoznati su s izmjenama i dopunama Propozicija za natjecateljsku 2020/21. godinu ŽNL-e i KUP-a koje su prilagođene trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Tako će svaki klub morati imati osobu zaduženu za epidemiološku situaciju. ŽNS Varaždin pripremio je 1.000 markirki za redare kojih će trebati najmanje pet po utakmici.

Predstavljen je i sustav natjecanja u naredne dvije godine unaprijed, u kojem je ostala dvojba da li će klubovi s područja ŽNS Varaždin igrati Četvrtu NL s klubovima s područja Međimurskog nogometnog saveza, jer oni navodno ne žele igrati tu ligu, ili će se varaždinski klubovi udružiti s onima s područja Koprivnice, Bjelovara i Virovitice.

Na kraju su izvučeni i parovi za 1. kolo 1. ŽNL Varaždin za sezonu 2020/21. te 1. kolo Županijskog nogometnog kupa.

Komentari