čestitke uspješnim sportašicama

FOTO: ZVONJAVA MEDALJA U VIJEĆNICI Črne Mambe i Amanda Mlinarić primile priznanja za sjajne sportske uspjehe

Objavljeno: 29.08.2017. 13:17

Zadnja izmjena: 29.08.2017. 13:17

Foto: Željko Porobija

Danas je u varaždinskoj Vijećnici bilo posebno svečano i veselo dok je prostorijom odzvanjao zvuk preko 20 zlatnih medalja. Priznanja od gradonačelnika primile su rukometašice ekipe Črne Mambe i streličarka Amanda Mlinarić.

O Amandimom uspjehu smo već pisali, kada je na nedavno održanom Europskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju u konkurenciji juniorki. Njezina je pobjeda u finalu - o kojoj je Amanda govorila smirenim glasom kao da se radi o nečem običnom - bila uvjerljiva. I svega 6 bodova nedostajalo joj je do apsolutnog maksimuma. Amanda je Čehoku za uspomenu ostavila jednu strijelu.

>> Varaždin ima europsku prvakinju - 16-godišnja Amanda Mlinarić osvojila zlato u streličarstvu

A članice rukometne ekipe "Črne mambe" vratile su se s nedavnog državnog i međunarodnog turnira u Splitu s dvije zlatne medalje, čime su pokazale da Varaždin i dalje ima izvrstan potencijal u sportu, osobito u ženskom rukometu. Radi se o godištima 2002. i mlađim - tako da se nastavlja kontinuitet sjajnih rezultata naših rukometašica. I gradonačelnik se u pozdravnom govoru osvrnuo na našu dugu tradiciju.

- U Varaždinu se odigrala i prva rukometna utakmica u Hrvatskoj, a imamo i Ženski rukometni klub Koka koji je ove godine osvojio treće mjesto u Prvoj ligi. - izjavio je Čehok, referirajući se time na prvu rukometnu utakmicu iz 1930. godine. Upravo je 12 mladih Črnih mambi s medaljama o vratu i izazvalo veselu buku u vijećnici. Potom su se sve djevojke upisale u knjigu dojmova - odmah ispod posvete koju je ovih dana ostavio premijer Plenković. 

 

 

Komentari