OPĆINA CESTICA

Fotogalerija - Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Cestica

Objavljeno: 03.06.2021. 18:36

Zadnja izmjena: 03.06.2021. 18:45

Održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Cestica i za predsjednika Vijeća izabran je Darko Majhen (HNS), a zamjenici su mu Ivan Bednjanić Bunić (HNS) i Sandra Županić(HDZ).

Konstituirajuća sjednica održana je u srijedu, 2. lipnja 2021, s početkom u 19 sati, u dvorani Kulturnog centra općine Cestica na adresi Dravska 1a, a sjednicu je vodila Gabriela Kos, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Cestica. 

Sjednici su7 biloi nazočni svi vijećnici izabrani na lokalnim izborima održanim 16. svibnja 2021. godine, a istoj je nazočio i načelnik Mirko Korotaj koji je dobio natpolovičnu većinu glasova birača. 

Od 13 vijećnika izabranih na izborima za osmi mandat Općinskog vijeća općine Cestica bili su prisutni: Darko Majhen, Ivan Bednjanić Bunić, Ana Kutnjak, Denis Kotolenko, Tanja Veršić, Darijan Vinter, Ivan Hohnjec (izabrani s liste Hrvatska narodna stranka - Liberalni demokrati – HNS), Žarko Rodeš, Marjan Županić, Matija Dregarić (izabrani s liste Socijaldemokratska partija Hrvatske – SDP), Tomislav Lazar i Sandra Županić (izabrani s liste Hrvatska demokratska zajednica – HDZ) i Nikola Ščuric (izabran s liste Narodna stranka - reformisti – Reformisti). 

​Uslijedio je proziv vijećnika što je obavila pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela, a potom je na temelju Zakona i izvješća Mandatne komisije utvrđeno da je najveći broj glasova dobila kandidacijska lista Hrvatska narodna stranka – Liberalni demokrati – HNS, te je predsjedanje nastavio, kao prvi izabrani član s te liste - Darko Majhen.

Jednoglasnom odlukom vijećnika za predsjednika je izabran Darko Majhen, a jednoglasno su potvrđeni i potpredsjednici, Ivan Bednjanić Bunić i Sandra Županić. 

U ime izabranih zahvalio je predsjednik Vijeća DarkoMajhen, a potom se nazočnim obratio načelnik Mirko Korotaj koji je novoizabranim vijećnicima čestitao na izboru te izrazio uvjerenje da će se i zalaganjem svih nastaviti daljnji razvoj općine Cestica na zadovoljstvo svih njenih stanovnika.

Komentari