odavanje počasti

FOTO:Povodom blagdana Svih Svetih predstavnici Varaždinske županije i Grada Varaždina položili vijence na gradskom groblju

Objavljeno: 31.10.2016. 12:30

Zadnja izmjena: 31.10.2016. 12:39

Foto: Petra Mlinarić

Povodom blagdana Svih svetih zamjenik župana Alen Kišić je uz predstavnike Varaždinske županije i gradonačelnika Gorana Habuša te u pratnji Husarske garde položio vijence i zapalio svijeće na groblju u Varaždinu.

Polaganjem vijenaca kod Središnjeg križa odana je počast svim preminulim građanima Varaždinske županije, dok se polaganjem vijenaca kod Spomen kosturnice i pridruživanjem Zajednici udruga Antifašista odala počast i svim antifašističkim borcima koji su poginuli u borbi.

Prisutni su se polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i kratkom molitvom prisjetili i svih poginulih branitelja kod Križa branitelja, te im odali počast i zahvalu.

Tom prilikom, zamjenik župana Alen Kišić je napomenuo kako se polaganjem vijenaca želi odati počast svim stanovnicima Varaždinske županije, ali isto tako i ljudima na čijim temeljima postoji i županija i Republika Hrvatska.

- Posebno mi je drago što su ove godine sve delegacije bile na svim mjestima obilježja i mislim da je to jedna dobra poruka za budućnost. - rekao je zamjenik župana.

Gradonačelnik Goran Habuš je istaknuo kako je blagdan Svih Svetih ujedno i prilika da se sjetimo naših najbližih.

- Najbližih u krugu obitelji i prijatelji, ali naravno kao delegacija Grada, Županije i Hrvatske vojske, braniteljskih udruga da položimo vijence i na centralnom križu i da se prisjetimo svih onih građana koji su na bilo koji način zadužili Grad Varaždin, ali i nas same. - rekao je gradonačelnik.

 

 

Komentari