razbijanje, mokrenje, povraćanje

FOTO|VIDEO: BEZUMNO PONAŠANJE Evo što sve sebi dopuštaju obijesni mladi noću kod centra Tomislav Špoljar

Objavljeno: 03.12.2017. 09:00

Normalno je da se mladi vole okupljati i zabavljati, ali ono što dio mladeži dopušta sebi u noćnim satima kod centra Tomislav Špoljar prelazi sve granice ukusa. Unatoč kamerama, njima nije nikakav problem razbijati, opijati se ili čak i vršiti nuždu, namjerno izazivajući štetu.

Centar Tomislav Špoljar od prije par godina konačno je dobio prostor kakav je potreban za obavljanje njihove djelatnosti. Sve je to plaćeno novcima poreznih obveznika, ali nikome ne treba biti žao nijedne uložene kune. Jer su polaznici Centra dobili ono što im je stvarno potrebno i sad imaju primjerenu razinu usluge.

Bolesna zabava

Nažalost, neke mlade uopće nije briga za to. Njima nitko ne brani da dođu navečer, sjednu, druže se ili da u slobodno vrijeme odigraju neki sport. Očito im je ipak dosadno tako se zabaviti - pa im je puno zanimljivije eksplozijom rakete potrgati novu ogradu. Ili razbijati boce po igralištu, ili rušiti rasvjetne stupiće, ili oštetiti žardinjere. Ili mokriti pred vratima, iako je tu travnjak - ako je nekome baš toliko nužno. I sve to uz dosta cuge - premda se, sudeći po snimkama, mahom radi o maloljetnicima. 

Iz samog Centra uputili su javni apel zbog devastacije igrališta i prostora oko nove škole. 

- Apeliramo na savjest svih koji koriste igralište Centra Tomislav Špoljar sa željom da se taj prostor koristi na primjeren način, bez uništavanja i obijesnog ponašanja. - stoji, između ostalog, u apelu za kojega je upitno hoće li ga poslušati upravo oni kojima je upućen. Iz Centra napominju da se PU varaždinska - zajedno sa stanarima iz susjedstva - trudi oko zaštite ovog prostora. Nažalost, to nije dovoljno - vjerojatno bi neka služba trebala naći počinitelje i onda kazniti i njih i roditelje koji ih nisu odgojili. Premda bi najbezbolnije rješenje bilo da se jednostavno prekine s devastacijom i da taj prostor bude koristan i polaznicima centra i mladima iz susjedstva.

Komentari