uvijek zanimljivo za fotkanje

FOTO|VIDEO Poslali ste nam svoje fotke i snimke jučerašnjeg nevremena, a imamo i mi 2 posebne fotke za vas

Objavljeno: 29.06.2017. 14:55

Zadnja izmjena: 29.06.2017. 14:57

Foto: foto čitatelja/Viktor Hranić

Koliko god nevrijeme u nama izazivalo opravdani strah, s druge strane prizori munja i zvuci grmljavine, kiše i vjetra uvijek su nam bili zanimljivi za vidjeti i čuti. Tako je bilo i sa sinoćnjom nepogodom - koja ipak nije izazvala onakvu štetu kao prethodna dva.

>> FOTO|VIDEO Još jedno nevrijeme poharalo naš kraj - opet srušena stabla, ali i brdo drugih problema

Neki od vas slikali sam nadolazak tmurnih oblaka koji su jasno nagovijestili što će se u najskorije vrijeme dogoditi. Zastrašujuća najava nevremena ujedno je i jedinstveni vizualni događaj, kao što vidimo na ovim fotkama naših čitatelja. Na prvoj fotografiji imamo dojam da nam se približava ogromna pijavica veličine "gljive" nuklearne eksplozije.

Fotografija samog nevremena i munje koja je sijevnula negdje iza oblaka - i svojom svjetlošću obasjala cijeli prizor - vjerojatno najbolje oslikava tu mješavinu straha i divljenja koju osjećamo kad gledamo prizore nevremena. 

Neki od vas poslikali su i posljedice sinoćnje nepogode - kao što smo već ranije rekli, štete se uglavnom svode na srušena stabla. Ipak je žalosno vidjeti kako desetljećima staro drveće, koje je moglo poživjeti i duže od ljudskog vijeka, sada leži "ubijeno" olujom. Prva fotka dolazi iz Kućana, druga iz Varaždina.

Dva videa i dvije profi fotke

Dvoje čitatelja poslalo nam je i svoje video snimke neba nad Varaždinom kojega obasjavaju munje. Jedna je nastala tijekom dana, a druga je noćna snimka - što unosi dodatnu jezu. Obje snimke svakako vrijedi pogledati, nije im potreban nikakav dodatni komentar.

Na kraju i mi vama poklanjamo dvije fotke koje smo napravili i malo obradili - plavo-ljubičasto nebo koje u jednom trenutku prošara ogromna munja defitivno bi se moglo naći na posteru ili wallpaperu.

Komentari