nevolje s nevremenom

FOTO|VIDEO Srušena stabla, zakočena rampa i biciklist pogođen gromom - sve se to zbilo u 20 minuta nevremena

Objavljeno: 23.06.2017. 18:07

Zadnja izmjena: 23.06.2017. 18:51

Na Varaždin i bližu okolicu danas popodne se spustilo nevrijeme s grmljavinskim pljuskom i tučom. I tih 20-ak minuta divljanja prirode bilo je dovoljno da se dosta toga poremeti u životu našega kraja - a imamo i ozlijeđenu osobu.

Mnoge je tuča zatekla dok su se vozili svojim automobilima. Vozači s ove fotografije na vrijeme su uspjeli svoje limene ljubimce staviti pod strehu Peveca i tako se sačuvati od troškova za limara.

No, takve sreće nije bio ovaj vozač koji nam je poslao video tuče koja udara po limariji njegovog automobila. Zvučni zapis daje već dovoljan dojam kako je izgledalo unutar automobila onima koje je tako zateklo nevrijeme.

Veliki dio naših građana ipak je na vrijeme stigao u svoje domove - pa su sve mogli bez neke veće bojazni promatrati kroz prozor. Neki su se sjetili i da naprave fotku pa to podijele sa svima nama.

Osim što je usporila automobiliste, prema dojavi čitatelja tuča je vjerojatni uzrok i nedizanja rampe u Filićevoj ulici u Varaždinu. Rampa se spustila odmah kad je počelo nevrijeme i onda je ostala spuštena oko sat vremena. Kolona automobila u jednom se trenutku - prema našim izvorima - protezala do Biškupca. Neki su se automobili vratili nazad, neki su riskirali i zaobilazili rampu. Kad smo po dojavi došli do mjesta ovog zastoja, rampa je već uredno radila.

Kiša s grmljavinom nastavila je iz Varaždina prema Ludbregu, a štetu je izazvala u Trnovcu Bartolovečkom, odakle nam je čitateljica poslala sliku srušenog stabla. Nažalost, u blizini Trnovca došlo je i do udara groma u biciklista koji je s ozljedama prevezen u OB Varaždin.

Komentari