Izložba u Novom Marofu

Fotozapisi Mladena Genca iz Domovinskog rata - izloženo više od 100 fotografija

Objavljeno: 31.08.2017. 11:34

Zadnja izmjena: 31.08.2017. 11:34

U novomarofskom Kulturnom centru Ivan Rabuzin jučer je otvorena izložba Mladen Genc – ratni fotozapisi koju su zajednički organizirali Pučko otvoreno učilište, Grad Novi Marof i Državni arhiv Varaždin.  Izloženo je nešto više od stotinu fotografija koje prate put novinara Mladena Genca kroz sva hrvatska ratišta.

Kako je rekao gradonačelnih Novog Marofa Siniša Jenkač, ova izložba može se iskoristiti za školski sat o Domovinskom ratu i o stradanjima hrvatskog naroda, dodavši:

- Moramo se sjećati svih su koji su poginuli. Moramo i zahvaliti autoru što je imao viziju i snagu da s fotoaparatom u ruci zabilježi te događaje da se nikad ne zaborave

Na otvorenju izložbe govorio je i Damir Hrelja, ravnatelj Državnog arhiva Varaždin, naglasivši da je ona nastavak aktivnosti te institucije na prikupljanju i predstavljanju arhivske građe o Domovinskom ratu, a kako je napomenuo, Mladen Genc im je stavio na raspolaganje više od tisuću fotografija. 

Izložbu je otvorio državni tajnik u Ministarstvu obrane general Zdravko Jakop, rekavši da je ona i podsjetnik na Domovinski rat u kojem je više od osam tisuća vojnika dalo živote za slobodu zemlje, dodavši da se žrtve i stradanja ne smiju zaboraviti. Izložba u Novom Marofu ostaje otvorena do 13. rujna nakon čega se seli u Dvorac Trakošćan.

 


 

 

 

Komentari