Tjedni pregled

Francuski filmovi, biciklijada ili "Pozdrav ljetu" - pogledajte što se sve događa ovaj tjedan u Prelogu

Objavljeno: 18.09.2019. 18:54

Zadnja izmjena: 18.09.2019. 18:58

U Gradu Prelogu i ovaj će se tjedan održati velik broj događaja i manifestacija, od projekcija francuskih filmova, obilježavanja završetka ljeta pa čak i biciklijade. Ulaz na većinu događaja je besplatan.

U subotu i nedjelju u Domu kulture ponovno će se organizirat besplatne projekcije francuskih filmova, pa će se tako u 18 sati prikazivati film Zazie u Metrou. Ulaz na projekcije je besplatan. 

U subotu, od 10 sati pa nadalje, manifestacijom "Pozdrav ljetu u Gradu Prelogu" obilježiti će se završetak ljeta, i to prigodnim druženjem na prostoru Sportsko rekreacijske zone u Prelogu. Pripremat će se ukusni dravski fiš, priprema se bogata ponuda domaćih poljoprivrednih gospodarstva, sportsko zabavne igre, a neće nedostajati bogata ugostiteljska ponuda te bogat glazbeni program.

U utorak 24.9. u Prelogu će u 9 sati kod Osnovne škole Prelog startati biciklijada Open Streets Day, koja će preko Murskog Središća u 12 sati stići u Čakovec. Nakon toga će se održati i sportsko rekreativni program.

I ove godine Kazališna scena Kalmana Mesarića i Dom kulture Grada Preloga organiziraju Dane Kalmana Mesarića, manifestaciju čiji je cilj promocija lika i djela Kalmana Mesarića.  Ove godine Dani Kalmana Mesarića trajat će od 20. do 27. rujna. U sklopu manifestacije organiziraju se razna događanja, kako za odrasle tako i za djecu. Ulaz na sva događanja je besplatan

Prelog neće zaobići ni Barokne večeri, pa će tako ljubitelji barokne glazbe imati priliku slušati zbor Kristus Konungens Vokalensemble (Vokalni ansambl Krista Kralja) iz Göteborga, u nedjelju 29. rujna, s početkom u 19 sati, u crkvi sv. Jakoba.

 

Komentari