IZLOŽBA SLIKA

Franjo Mustač Medarov izlaže u Prelogu uživo i online

Objavljeno: 19.09.2020. 19:19

Zadnja izmjena: 19.09.2020. 21:45

U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga, otvorena je samostalna izložba slika Franje Mustača Medarova.

Izložba je otvorena u sklopu predstavljanja preloškog likovnog kruga okupljenog oko Likovne udruge Donjeg Međimurja Prelog. Ciklus izložba dosada je iz epidemioloških razloga bilo moguće predstaviti virtualno, dok je navedena izložba ostvarena u Multimedijalnoj dvorani gradskog Muzeja.

Franjo Mustač Medarov po prvi puta predstavlja svoje stvaralaštvo u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga, novim ciklusom radova koji nastaju u nekoliko minuta, a sam postupak autor je prezentirano na otvorenju izložbe. Uz izložena djela predočen je i proces nastajanja samog djela, od skice do završnog ishoda. Dugogodišnje slikarsko iskustvo koje je započeo u Školi primijenjenih umjetnosti u Zagrebu  omogućilo mu je kvalitetan rad koji proizlazi iz ovakve brzopotezne tehnike. Tematski pažnju pridaje rodnom kraju, najčešće kroz akvarel, akril ili uljani pastel kojim bilježi donje Međimurje, od običaja, starih zanata, mrtve prirode, pejzaža. O umjetničkim kretanjima i radu Franje Mustača Medarova govorio je novinar i likovni kritičar Josip Šimunko, koji Likovnu udrugu Donjeg Međimurja Prelog prati dugi niz godina. Uz otvorenje izložbe glazbeni program izveli su David Vadas i Edi Vugrinec.

Izložba ostaje otvorena do 12. listopada 2020. godine, a dostupna je i virtualno na sljedećem linku: https://muzej-croata-insulanus.hr/2020/09/17/virtualna-izlozba-franje-mustaca-medarova/ .

Komentari