Izabran novi predsjednik

Gabrijel Štefanec na čelu bednjanskog KUD-a Mladen Genc

Objavljeno: 28.03.2016. 19:21

Foto: Općina Bednja

Gabrijel Štefanec novi je predsjednik KUD-a Josipa Genca, dok će dužnost potpredsjednika obnašati Matija Kramarić.

Tajnički poslovi povjereni su Karmen Grobenski, a blagajnički Barici Strmečki. Uz njih, u Izvršni odbor KUD-a ušli su i Danijel Češnjaj, Marija Rožmarić, Mirko Bistrović, Josip Podsečki, Bernarda Sambol, Davorka Kramarić i Marija Rukelj. Na čelu Nadzornog odbora bit će Zlatko Šeruga, a članovi su Josipa Bajsić i Velimir Kramarić.

Odluka je to Izborne skupštine KUD-a kada se na rad u prošloj godini osvrnula sad već bivša predsjednica KUD-a Marija Rožmarić. Podsjetivši da je KUD radio u tri sekcije – u pjevačkom zboru, tamburaškom sastavu i dramskoj sekciji, nabrojila je cijeli niz nastupa na brojnim manifestacijama na području općine Bednja, ali i širom Hrvatske te u inozemstvu. 

Glavne zadaće u ovoj godini bit će rad na omasovljenju članstva, odnosno, na privlačenju mladih pa se u vezi s time u dogovoru s Osnovnom školom u Bednji namjerava pokrenuti rad dječje grupe koja bi se zvala - Frčolko. 

Od ostalih aktivnosti navodimo sudjelovanje na Županijskoj smotri kazališnih amatera u Ludbregu (što je dramska sekcija odradila prošlog vikenda) te nastupe na Danima općine Bednja, na Svibanjskoj noći u Cvetlinu, na proštenju u povodu Velike Gospe, na Božićnom koncertu te na raznim gostovanjima širom Hrvatske i u inozemstvu. Jedna od glavnih zadaća bit će i daljnji rad na prikupljanju narodnih nošnji od starijih članova KUD-a.
 

Komentari