uskoro i podjela korisnicima

GDCK Ivanec primio veliku donaciju nove odjeće i obuće iz Donacije Vlade RH

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.09.2018. 11:33

Zadnja izmjena: 14.09.2018. 11:33

GDCK Ivanec početkom godine zatražilo je, a tijekom proteklih nekoliko dana i primilo veliku i vrijednu donaciju Vlade RH, Povjerenstva za besplatnu dodjelu strane robe, u količini od 1,5 tona razne robe, odjeće i obuće u vrijednosti 116.746,00 kn.

Roba je preuzeta iz dviju Carinarnica: Zagreb i Osijek, a biti će podijeljena korisnicima, socijalno-osjetljivim skupinama stanovništva s područja gradova Ivanca i Lepoglave, te općina: Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec, sukladno Socijalnom programu GDCK Ivanec. Pozivi su već upućene na adrese naših korisnika, te će podjela robe biti krajem mjeseca u trajanju od nekoliko dana.

GDCK Ivanec sukladno Socijalnom programu usvojenom na sjednici Odbora, pomoć pruža osoba u potrebi koje su socijalno-ugrožene osobe: korisnici prava iz sustava socijalne skrbi prema Zakonu o socijalnoj skrbi; samcima/obiteljima koje žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva, drugim ciljanim skupinama korisnika, s posebnom pozornošću prema najrizičnijim skupinama: djeci u obitelji nezaposlenih, djeci u obiteljima korisnika zajamčene minimalne naknade, djeci u jednoroditeljskim obiteljima, kao i u obiteljima s većim brojem djece, djeci s teškoćama u razvoju.

Uz veliki FEAD projekt čije nam provođenje slijedi u skoro vrijeme (11.mj.2018.), a u kojem ćemo socijalno-osjetljivima skupinama podijeliti prehrambeno-higijenske pakete, ova donacija veliki je doprinos u svrhu poboljšanja kvalitete života socijalno-osjetljivih skupina naših lokalnih zajednica.

Komentari