GDCK Ivanec svečanošću za darivatelje obilježilo njihov dan

Objavljeno: 28.10.2014. 08:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: GDCK Ivanec

U petak, 24. listopada Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec svečano je obilježilo Dan dobrovoljnih darivatelja krvi Hrvatskog Crvenog križa - 25. listopad.

Svečanost uručivanja zahvalnica i priznanja upriličena je u povodu 21. dobrovoljnog darivatelja krvi GDCK Ivanec, koji su ove godine sukladno Pravilniku o priznanjima Hrvatskog Crvenog križa ostvarili pravo na zahvalnicu i mali odnosno veliki srebrni znak priznanja. Također, jedan darivatelj ostvario je ove godine pravo na zahvalnicu za izvanredan uspjeh za 125 puta darovanu krv s plaketom.

Dobrovoljne darivateljice krvi koje su ostvarile pravo na zahvalnicu i mali srebrni znak priznanja za 35 puta darovanu krv jesu: Ana Sever iz Ivanca, Nevenka Tušek iz Novog Golubovca i Dragica Kretić Gonzi iz Maruševca.

Zahvalnicu i mali srebrni znak priznanja za 50 puta darovanu krv primili su: Ivan Mladić iz Ivanca, Vladimir Roginek iz Ivanca, Josip Borovec iz Lepoglave, Ivan Sambolec iz Ivanca, Nikola Seršić iz Bednje, Mladen Hojsak iz Ivanca, Ivan Vresk iz Ivanca i Branko Prašnjak iz Radovana, a Željko Breški iz Lepoglave, Mavro Murić također iz Lepoglave i Vinko Antolić iz Maruševca svoja će priznanja za 50 puta darovanu krv preuzeti naknadno.

Zahvalnicu i veliki srebrni znak priznanja za 75 puta darovanu krv primili su: Rudolf Hatz iz Ivanca, Božidar Putarek iz Ivanca, Vjekoslav Šoštarić iz Klenovnika i Božidar Grdak iz Ivanca. Dragutin Njegovec iz Radovana i Ivan Pavleković iz Lepoglave svoja će priznanja za 75 puta darovanu krv naknadno preuzeti.

Za 125 puta darovanu krv pravo na zahvalnicu za izvanredan uspjeh s plaketom ostario je Stjepan Kukec iz Donje Voće, koji zbog svojeg volonterskog rada u Gunji nije prisustvovao svečanosti uručivanja.

Svečanosti je prisustvovalo i 10 dobrovoljnih darivatelja koji su ranijih godina primili zlatni znak priznanja za 100 puta darovnu krv, te jedna dobrovoljna darivateljica krvi koja je upravo 24.listopada odlikovana Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske od strane Predsjednika RH, koji je i osobno Zdenki uručio ovo visoko državno priznanje.

Svečanosti uručivanja zahvalnica i priznanja Hrvatskog Crvenog križa prisustvovali su i gosti: počasni član Hrvatskog Crvenog križa Dubravka Horvat, počasni član Hrvatskog Crvenog križa i dugogodišnji voditelj aktiva DDK Lepoglava, Franjo Vrabelj, zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca, Čedo Bračko, zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave Hrvoje Kovač, načelnici općina na području koje pokriva GDCK Ivanec, predstavnik Transfuzijske službe Varaždin, Damir Poljak, voditelji aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi, te članovi Odbora i Nadzornog odbora GDCK Ivanec.

Sve je u dva navrata zabavila glumačka družina ''Komedijaši'' iz Stažnjevca, sa svoja dva skeča.

Uz ove darivatelje, pravo na zahvalnicu ostvarilo je ove godine još 217 dobrovoljnih darivatelja krvi za 1-40 puta darovanu krv (muškarci) i 1-25 puta darovanu krv (žene), kojima je uz čestitku za Dan dobrovoljnih darivatelja krvi upućena zahvalnica ovih dana na njihovu kućnu adresu.
Dakle, ukupno je 238 darivatelja GDCK Ivanec ostvarilo ove godine pravo na zahvalnicu ili zahvalnicu i znak priznanja za ostvaren broj darivanja krvi.

Komentari