U sklopu zajedničke akcije

GDCK Varaždin i ove godine pripremio edukativne slikovnice "Medo Jurica - Na putu do škole"

Objavljeno: 05.09.2018. 15:26

Zadnja izmjena: 05.09.2018. 15:42

Kako bi djecu od najranije životne dobi informirali i podučili sigurnom ponašanju u prometu te postupku pozivanja hitne medicinske pomoći, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove je godine pripremilo edukativne slikovnice Hrvatskog Crvenog križa "Medo Jurica - Na putu do škole".

Tako je u suradnji s policijskim službenicima PP Varaždin, djelatnicima HAK-a i s početkom školske godine započela zajednička akcija provedbe edukativnih radionica za učenike prvih razreda osnovnih škola. Djelatnici varaždinske policije, HAK-a i GDCK Varaždin prvašiće su upoznali s osnovama sigurnog ponašanja u prometu, torbicom prve pomoći i podijelili im edukativni materijal u vidu slikovnica, kišne kabanice i oznake za bolju vidljivost u prometu.

U sklopu ove zajedničke akcije pod nazivom „Sigurno u školu“ provodi i podjela informativno – preventivnih letaka sa savjetima za učenike i roditelje prilikom dolaska učenika u školu. Letke dijele policijski službenici i maskota Crvenog križa - Medo Jurica.

Podjela slikovnica je planirana za sve učenike prvih razreda na području grada Varaždina i općina Beretinec, Cestice, Jalžabeta, Gornjeg Kneginca, Petrijanca, Svetog Ilije, Sračinca, Trnovca, Vidovca i Vinice.

Komentari