GDCK Varaždin: Završila humanitarna akcija "Solidarnost na djelu"

Objavljeno: 27.11.2014. 13:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin je i ove godine sudjelovalo u tradicionalnoj akciji Hrvatskog Crvenog križa "Solidarnost na djelu".

U ovu humanitarnu akciju prikupljanja dobrovoljnih novčanih priloga uključili su se, kao i svake godine, aktivisti Crvenog križa po varaždinskim mjesnim odborima te učenici gotovo svih osnovnih i srednjih škola s područja koje pokriva GDCK Varaždin.

Tako je u ovogodišnjoj akciji ukupno prikupljeno 39.038,21 kuna, od toga u gradskim mjesnim odborima 9.100,00 kuna, u gradskim osnovnim školama 5.798,46 kuna, gradskim srednjim školama 10.861,25 kuna, a u općinskim osnovnim školama 12.978,50 kuna. Prema odluci Odbora GDCK Varaždin, polovica prikupljenog iznosa po školama vraća se na njihove žiro račune, a škole su obvezne opremiti ormariće prve pomoći ili platiti školsku kuhinju djeci čiji roditelji to nisu u mogućnosti.

Dio sredstava bit će utrošen za kupnju prehrambeno – higijenskih paketa za socijalno ugrožene obitelji i dijelit će se povodom božićnih blagdana, a dio je, prema odluci Glavnog odbora HCK, uplaćen za poplavljena područja Republike Hrvatske.

- GDCK Varaždin se ovim putem zahvaljuje svima koji su sudjelovali u akciji i onima koji svojim dobrovoljnim prilogom pomogli onima kojima je to najpotrebnije - napomenula je ravnateljica GDCK Varaždin Sandra Mintas.

Komentari