NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Gdje će NK Varaždin trenirati i igrati utakmice nakon stupanja na snagu novih restriktivnih mjera?

Objavljeno: 20.11.2020. 18:02

Zadnja izmjena: 20.11.2020. 19:35

Iščitavajući nove mjere stožera civilne zaštite, u NK Varaždin zatražili su tumačenje i pojašnjenje da li se to odnosi i na njihov profesionalan prvoligaški pogon.

Naime, dvije mjere koje se primjenjuju od sutra u Varaždinskoj županiji mogle bi izravno utjecati na rad i treniranje NK Varaždin: 

  • privremena obustava sportskih natjecanja i organiziranih treninga u sportovima u kojima dolazi do fizičkog kontakta  (nogomet, rukomet, košarka i sl.); 
  • privremena obustava korištenja sportskih terena, sportskih centara i rekreacijskih centara za sportove i sportske aktivnosti u kojima dolazi do fizičkog kontakta (nogomet, rukomet, košarka i sl.);

Predsjednik NK Varaždin Stjepan Cvek rekao je kako se trenutno traži pojašnjenje ovih mjera, tj. da li se one trebaju primijeniti i na natjecateljski prvoligaški pogon NK Varaždin. Ukoliko bude tako, onda hitno moraju tražiti klub koji će im dozvoliti korištenje njihovog stadiona za odigravanje utakmica ali i za treniranje. Stadion naravno mora biti licencira za odigravanje utakmica prve lige.

NK Varaždin tako je jedini prvoligaš koji može doći u situaciju da nema gdje trenirati, što je vrlo specifična situacija - do sada ne viđena. U klubu hitno rade na pronalasku alternativnih rješenja, dok ne stigne odgovor i pojašnjenje stožera.

Komentari