Varaždinci u Bukureštu do sjajnih 2:2 golovima Sačera i Vugrinca

Objavljeno: 28.07.2011. 16:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

U odličnoj utakmici, prepunoj uzbuđenja, nogometaši Varaždina ostvarili su odličan uspjeh, s obzirom na okolnosti i čudesan, izvukli 2:2 iz prve utakmice u Bukureštu, što je odlično pred varaždinski uzvrat za tjedan dana...

Priželjkivao je Samir Toplak pogodak u prvoj utakmici, kako bi u uzvratu ipak imali šanse, a njegova momčad zabila je čak dva! No, dva su zabili i domaćini, na samom početku utakmice, činilo se da je poraz neizbježan, nakon prvih dvadesetak minuta.

Prvo je u 6. minuti Alexa prošao po desnoj strani, gurnuvši kroz noge Šimeku, a usput ga je i malo "potegao" rukom. Oštar ubačaj u sredinu, natrčava Sušac i lopta se od njega odvija u vlastitu mrežu.

Na 2:0 sjajnim škaricama povisuje Moti, a ponovno je slijedio ubacaj s desne strane, nakon čega rumunjski krilni napadač lijepo puca škaricama, a lopta se od stative odbija u gol.

>> VIDEO: Golovi s utakmice Dinamo Bukurešt - NK Varaždin

Igrao je domaćin odlično, brzo, agresivno, čvrsto, a Krklec je u nekoliko navrata spašavao svoj gol. I onda, na samom kraju poluvremena - preokret!

Aganović je u 43. minuti jednom dubinskom loptom uposlio Sačera, mladi napadač Varaždinaca bježi obrani Dinama, dolazi pred vratara i mirno pogađa za 2:1!

A već u sudačkoj nadoknadi, na scenu je stupio Davor Vugrinec. Slobodan je nakon odličnog "slaloma" izborio Dominik Glavina, na nekih 18-20 metara. Loptu, malo desno iskosa, namješta kapetan Vugrinec, i slijedi sjajan udarac, pod prečku domaćeg vratara.

U nastavak, domaći ulaze jednako agresivno i žustro, posebno je opasan Torje, koji u 54. minuti trese vratnicu.Presudan trenutak zbio se u 60. minuti. Adam Sušac u duelu sa Torjeom, ovaj mu bježi, Sušac uklizuje, a sudac pokazuje na bijelu točku, iako se radi o vrlo dvojbenoj situaciji.

Sjajni Denis Krklec brani kazneni udarac Danciulescua, prvo s bijele točke, a potom i iz drugog pokušaja.

Rumunji nastavljaju s napadima, ali kako utakmica odmiče, oni bivaju sve manje opasni, a obrana Varaždinac sve lakše izlazi s njima na kraj. Toplak uvodi Trojaka i Grgeca, koji donose "svježinu", a nakon tri minute sudačke nadoknade, veliko slavlje Varaždinaca na travnjaku u Bukureštu!

S odličnih 2:2 vraćaju se u Varaždin, što je sjajan rezultat, gotovo podvih, s obzirom na kvalitetu protivnika te stanje u varaždinskom prvoligašu.

Ovaj uspjeh "krojači" su ostvarili bez čak šestorice igrača s kojima su počeli pripreme prije mjesec i pol dana. "Kapa do poda" za igrače i stručni stožer, ali pravi posao tek ih čeka u uzvratu.

Dinamo je iznimno opasna momčad, a bilo bi stvarno fantastično doći do posljednjeg pretkola velike Europske lige.

TIJEK UTAKMICE:

90+3' - KRAAAJ!!! Veliki uspjeh Varaždinaca. Napravili su pravi sportski pohtvat, remi je ravan pobjedi, vratili se u susret na kraju prvog i othrvali su se svim napadima domaćina u drugom poluvremenu i imaju odličan rezultat za uzvrat.

90+2' - Kone radi prekršaj u napadu, dobiva žuti karton.

90' - Igra se još samo sudačko vrijeme. Četvrti sudac pokazuje tri dodatne minute.

89' - Gužva pred golom Krkleca, nakon još jednog kornera, Gluhak na kraju čisti

86' - Niculae puca pored gola

85' - Kako utakmica odmiće kraju, napadi Rumunja sve više jenjavaju.

83' - Glavina izvodi korner, vratar domaćina lagano hvata loptu

82' - Toplak radi posljedjnu zamjenu, izlazi Aganović, ulazi u igru mladi Jurica Grgec

78' - Druga zamjena kod Rumunja, izlazi opasni Torje, ulazi Paun

77' - Prvi korner za Varaždince, bez učinka

76' - mijenjaju i Rumunji, izlazi tragičar Danciulescu, ulazi Tucudean

74' - Druga zamjena, izlazi strijelac Mario Sačer, ulazi Marko Trojak

73' - Slobodan udarac izvodi Vugrinec, visoko preko gola

71' - Alexe pokušava izvana

65' - Rumunji i dalje pokušavaju, ali Varaždinci otklanjaju sve opasnosti pred svojim golom.

61' - KRKLEC BRANI KAZNENI UDARAC! S bijele točke puca Danciulescu, vratar Varaždinaca brani, a potom i drugi pokušaj napadača Rumunja! Kao po onoj izreci "pravda ipak pobjeđuje"

59' - Kazneni udarac za Dinamo,nakon što je Sušac uklizao prema lopti, kod prolaska Torjea. Dodir je postojao, ali čini se da se ipak radilo o simulaciji. Sušac dobiva žuti karton.

56' - Torje prolazi po lijevoj strani, puca pored bola

54' - Torje pogađa okvir gola

53' - Velika dominacija Rumunja, imaju čak tri kornera zaredom.

48' - Scarlatache ruši Glavinu i dobija žuti karton

46' - Počinje drugo poluvrijeme!

45' - POLUVRIJEME. Sjajan rezultat nakon početka, kada smo se pribojavali "potopa". Malo opuštanje Rumunja, a Toplakovi dečki malo su se "pribrali" i sjajno vratili u utakmicu. Sačer i Vugrinec strijelci su za 2:2. Sjajno prvo poluvrijeme!

45' 2:2 DAVOR VUGRINEC - Prekršaj je dosuđen za Varaždince, nakon odličnog "slaloma" Glavine. Kapetan Vugrinec namješta loptu na nekih 20 metara, malo udesno. Sjajan udarac, mirno, ravno pod prečku domaćeg golmana. MAJSTOR VUGA!

45' NEVJEROJATNO 2:2. Još jedan gol za Varaždince!!!

43' - Domaćini se žale na zaleđe, ali sudac ga nije dosudio. Jednako tako, kod prvog gola domaćina, Alexe je udario Šimeka, što također nije signalizirano!

43' - 2:1 MARIO SAČER- Odlična lopta iz sredine Aganovića, za Marija Sačera, koji bježi obrani Rumunja i mirno pogađa za smanjenje na 2:1!

43' - GOL ZA VARAŽDINCE!!!

37' - Niculae pokušava izvana, Krklec brani

34' - Varaždinci nešto pokušavaju, ali obrana Rumunja sve s lakoćom otklanja sve opasnosti pred svojim golom

30' - Samo zahvaljujući sreći i spretnosti Krkleca, prednost već sada nije i veća.

24' - Varaždinci u problemima. Dinamo se pokazuje kao znatno kvalitetnija momčad, i nakon pogodaka, nastavljaju s dominacijom na terenu

19' - Alexe pred golom, Krklec ponovno brani

16' - 2:0 - GOL ZA DINAMO - Ubačaj ponovno s desne strane, na drugom kraju kaznenog prostora je Cosmin Moti, koji loptu zahvaća škaricama, a ona od stative odsjeda u samom kutu Krklecove mreže

16' - Još jedan gol za Rumunje

9' - Izmjena za Varaždin - Izlazi Šimek, koji je kod gola, zaradio udarac, ulazi Lončar, još jedan debitant na europskim utakmicama.

6' - 1:0 GOL ZA DINAMO - Marius Alexe gura loptu kroz noge Šimeku na lijevom boku, ubacuje u sredinu, gdje umjesto napadača Rumunja, na pravom mjestu stoji Sušac, a lopta od njega završava u mreži

5' - Krklec brani zicer Danciulescuu

1' - Počela je utakmica 3. pretkola, NK Varaždin istrčao je u sastavu Krklec - Tkalčić, Gluhak, Sušac, Šimek, Aganović, Brlečić, Sačer, Glavina, Golubar, Vugrinec


Komentari