Generacija svećenika proslavila srebrni jubilej u varaždinskoj katedrali

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 26.06.2014. 20:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska biskupija

Dvadeset petu obljetnicu svoga svećeničkog ređenja proslavila je u srijedu 25. lipnja u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Varaždinu generacija svećenika svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, koji ove godine slavi 45. obljetnicu svećeništva.

Od svećenika Varaždinske biskupije među slavljenicima su bili ekonom Varaždinske biskupije vlč. Josip Hadrović te dekan Đurđevačkog dekanata preč. Mladen Gorupić.

Ostali slavljenici su Ivica Berdik, župnik u Botincu, Josip Firšt, župnik u Taborskom, Marijan Gradinščak, župnik župe Belovar Moravče, Ivica Šestak, župnik župe Orehovica, dr. Ivan Štengl, profesor na KBF-u i Marijan Prepeljanić, župnik u Soblincu.

Osim srebrnih jubilaraca u slavlju su sudjelovali i generalni vikar Varaždinske biskupije mons. Ivan Godina te dr. Zvonimir Kurečić koji 25. lipnja slave trideset i šestu godinu od svoga ređenja. Svima njima biskup Mrzljak na početku je čestitao njihove obljetnice te podsjetio kako svaki jubilej znači Bogu zahvaliti za dar kojim ih je Bog izabrao i pozvao u svoju službu.

U homiliji je biskup Mrzljak podsjetio kako si svećenici od kada su rukopoloženi od biskupa i primili sakrament svetoga reda, svakodnevno trebaju posvješćivati da su primili dar kojeg ni sa čime nisu zaslužili, a zašto je netko pozvan, to je tajna.

Na kraju euharistijskog slavlja riječi zahvale, u ime generacije, biskupu je uputio vlč. Ivica Berdik.

Ovo slavlje održano je na inicijativu vlč. Josipa Hadrovića koji uz službu ekonoma Varaždinske biskupije obavlja i župničku službu u župi Majke Božje Snježne u Trnovcu te je euharistijsko slavlje u katedrali, svojom pjesmom, uzveličao mješoviti župni zbor iz Trnovca.

Također, svoj srebrni jubilej misništva, vlč. Hadrović slavio je sa svojom zajednicom i u župnoj crkvi u Trnovcu u nedjelju 22. lipnja.

Komentari