GIMNASTIČKI KLUB VINDIJA

Gimnastičari GK Vindija jako uspješni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno: 10.06.2019. 19:45

Zadnja izmjena: 10.06.2019. 19:50

Gimnastičari GK Vindija proteklog su vikenda nastupili na 28. višebojskom i pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske koje se održalo u Sisku, u organizaciji Športskog gimnastičkog kluba „Sokol“.

U kategoriji juniora, predstavnik GK Vindija i najbolji juniorski konjaš Mateo Žugec, unatoč povećoj grešci u svojoj izvedbi, osvojio je 1. mjesto i zlatnu medalju te time potvrdio da je i dalje najbolji junior Hrvatske. U narednom periodu očekuju ga pripreme za Svjetsko juniorsko prvenstvo, koje će se za mjesec dana održati u mađarskom Gyoru, te EYOF 2019. - European Youth Olympics Festival, za dva mjeseca.

U kategoriji mlađih juniora Vito Nušak osvojio je 1. mjesto i zlatnu medalju, a svojim je nastupom potvrdio kvalitetu nakon finala u Budimpešti. U narednom periodu Nušak kreće u učenje elemenata s jednim ciljem - kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine. U istoj kategoriji Teo Bartolec nažalost je izgubio medalju za 00.133 boda te je na kraju zauzeo četvrtu poziciju, no budući da je tek ušao u mlađu juniorsku kategoriju, ovo je i više nego odličan rezultat, kao i pokazatelj da se već sad nalazi u samom vrhu i u društvu najboljih gimnastičara.

Noa Matušin, debitant u seniorskoj konkurenciji,  zamalo je osvojio  broncu, što bi bilo iznad svih očekivanja, no i ovako, uz odlično odrađenu jaku novu vježbu i vrlo jaku konkurenciju na kraju je izborio visoko četvrto mjesto. Njegov klupski kolega Vinko Kirinić zauzeo je 3. mjesto.

Na prvenstvu Hrvatske gimnastičari GK Vindija nastupili su pod vodstvom njihova trenera Emila Šanjeka, dok je ulogu suca obnašao Matija Vugrinec.

 

 

Komentari