GIMNASTIČKI KLUB VINDIJA

Gimnastičari Vinidje odlični u Mariboru - Mateo Žugec osvojio zlato

Objavljeno: 27.10.2019. 15:54

Zadnja izmjena: 27.10.2019. 16:07

Gimnastičari GK Vindija, od četvrtka do nedjelje, borili su se na jakom međunarodnom turniru “Šalamunov memorijal”, koji je održan u Mariboru.
Nastupili su gimnastičari iz Slovenije, Mađarske, Austrije, Egipta, Njemačke, Hrvatske, Bugarske, Kosova, Češke,Slovačke, Belgije, i Španjolske.
Prvog dana kvalifikacija, prvi iz Vindijinih redova te najbolji hrvatski junior, peti sa Svjetskog prvenstva juniora, za nacionalnu juniorsku reprezentaciju nastupio je Mateo Žugec, koji je sa svojom vježbom kao prvi favorit natjecanja na konju, uz veliku pogrešku u saskoku, uspio ući u finale među osmoricu najboljih, kao prva ocjena natjecanja, što dovoljno govori o kapacitetu i izvedbi na najvišoj razini, te je drugoga dana sa bodom prednosti u finalu, to i potvrdio i okitio se zlatom.

Vrlo dobri nastupi


Nakon Matea, nastupio je najbolji senior GK Vindije, Vinko Kirinić, koji je pod analgeticima izborio finale kao drugi u kvalifikacijama, no drugoga dana bilo je očito da je zdravstveno stanje presudilo, te se je Vinko u finalu morao zadovoljiti sa petim mjestom, radi pada u posljednjem elementu sa konja sa hvataljkama.

Na parteru u juniorskoj konkurenciji, debitirao je Vito Nušak, koji je godinu dana ranije ušao u juniorsku konkurenciju, s ciljem da ostvari realnu ocijenu i poziciju sredine u konkurenciji, kako bi se postepeno počeo pripremati za kvalifikacije Europskog prvenstva sljedeće godine, te je Vito iznenadio i odradio izvanredno vježbu na parteru i ušao u finale. U finalu, ponovio je bez većih pogrešaka sastav vježbe akrobatike, gdje su ga desetinke na kraju dijelile od medalje, te je završio na visokom petom mjestu, što je izvanredan rezultat.
U konkurenciji youth, nastupio je najmlađi perspektivan parteraš Vindije, Teo Bartolec, koji je odlično odradio sve skokove i uspio osvojiti svoju prvu međunarodnu medalju, i to srebrnog sjaja.
Slijede pripreme za završno natjecanje u ovoj uzbudljivoj i plodnoj sezoni u Novom Sadu, nakon kojeg krećemo u pripreme i učenje novih elemenata, za kvalifikacije Europskog prvenstva, koje je već na rasporedu u proljeće 2020. godine.

Komentari