borba za titulu

FOTO: Zahvaljujući angažmanu učenika, Druga gimnazija postala kandidat za 'Školu ambasador Europskog parlamenta'

Objavljeno: 15.12.2018. 19:32

Zadnja izmjena: 15.12.2018. 19:32

Druga gimnazija Varaždin u školskoj godini 2018./2019. postala je škola kandidat u projektu «Škola ambasador Europskog parlamenta». Ukupno je u Republici Hrvatskoj 25 utvrđenih škola i novih 25 škola kandidata u procesu dobivanja titule «Škola ambasador Europskog parlamenta».

U Drugoj gimnaziji Varaždin održan je studijski posjet Ureda Europskog parlamenta iz Zagreba, u sklopu međunarodnog projekta „Škola ambasador Europskog parlamenta“. Učenici su predstavnike studijskog posjeta dočekali u školi, u „Euro-učionici“ gdje su izložili svoje ideje i svoj rad koji su posvetili Europskoj uniji. Predstavnike Ureda Europskog parlamenta iz Zagreba službeno je primila ravnateljica škole Zdravka Grđan i upoznala ih s međunarodnim i europskim aktivnostima i projektima škole.

Mentor i koordinator projekta prof. Petar Jakopec iznio je rezultate dosadašnjeg rada i angažmana učenika koji su izradili više od 25 plakata na temu europskih parlamentarnih izbora, ali i uopće na temu nadnacionalnog projekta Europske unije. Cijeli njihov rad je transformiran u digitalni zapis te je dostupan na web stranici Druge gimnazije Varaždin. U projektu je sudjelovalo jedanaest učenika i osam mladih ambasadora, a njihova imena su: Rok Čepin, Živa Žigmund, Klara Ćosić, Luka Hrupački, Bruno Šagi, Sofija Grčić, Nikolina Bačko, Ana Rogina, Elena Kovaček, Dorian Kalajdžija, Ivan Pasquino.

 

Komentari