Ulaz besplatan

GLAVU DOLE RUKE NA LEĐA U Kinu Ivanec pogledajte strahote hrvatskih branitelja u srpskim logorima

U Kinu Ivanec sutra će, 20. veljače, s početkom u 19 sati biti održana projekcija dokumentarno-igranog filma "Glavu dole ruke na leđa".
Objavljeno: 19.02.2019. 09:27

Zadnja izmjena: 19.02.2019. 09:31

U Kinu Ivanec sutra će, 20. veljače, s početkom u 19 sati biti održana projekcija dokumentarno-igranog filma "Glavu dole ruke na leđa".

Film obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata, te prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja, odvođenja, maltretiranja i ubijanja hrvatskih branitelja i civila u srpskim koncentracijskim logorima. Inače, iz Policijske postaje Ivanec 34 policajca su branili Vukovar, u borbama je poginuo Dragutin Godinić, Tomo Jambor i Josip Kapustić ubijeni su na Ovčari, a poginuli vukovarski branitelj Stjepan Vusić iz Jerovca bio je pripadnik Policijske postaje Varaždin.

31 pripadnik Policijske postaje Ivanec je preživio torturu srpskih koncentracijskih logora, među njima petorica čak 269 dana - zapovjednik postrojbe Ivan Piskač, potom Zvonko Držaić, Dragutin Špac, Vjekoslav Špac i Stjepan Vresk. Uz režisera filma, projekciji u Ivancu će nazočiti hrvatski branitelji, zatočenici srpskih koncentracijskih logora među kojima ih je mnogo iz šireg ivanečkog kraja, a oni će se i predstaviti publici po završetku filma.

Nastupit će i Tamburaški sastav Biseri, sastavljen od hrvatskih branitelja-zatočenika srpskih koncentracijskih logora, koji će na početku izvesti hrvatsku himnu "Lijepa naša", te na kraju još dvije prigodne kompozicije, a uz sve to - ulaz na projekciju je slobodan.

Komentari