Ulaz slobodan

GLAVU DOLJE RUKE NA LEĐA U Kinu Ivanec pogledajte film o strahotama srpskih koncentracijskih logora

U Kinu Ivanec, u srijedu, 20. veljače s početkom u 19 sati, projektirat će se dokumentarno-igrani film "Glavu gore ruke na leđa".
Objavljeno: 30.01.2019. 09:38

Zadnja izmjena: 31.01.2019. 09:21

U Kinu Ivanec, u srijedu, 20. veljače s početkom u 19 sati, projektirat će se dokumentarno-igrani film "Glavu dolje ruke na leđa".

Riječ je o filmu koji obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata, ali i prikazuje dramatične trenutke zarobljivanja, odvođenja, maltretiranja i ubijanja hrvatskih branitelja i civila u srpskim koncentracijskim logorima.

Na taj način će se hrvatski branitelji prisjetiti svih maltretiranja, batinanja, plačkanja, ubijanja i kako su u tim trenuciam uopće uspijevali održati nadu u eventualni spas.

Uz hrvatske branitelje, u filmu sudjeluju glumci Slaven Knezović, Marina Redžepović, Ivan Ožegović, Roko Protić, Joško Ševo i Robert Ugrina. Redatelj, scenarist i producent filma je Stipe Majić Pipe, i sam vukovarski branitelj.

Projekciji će nazočiti hrvatski branitelji, zatočenici srpskih koncentracijskih logora među kojima ih je mnogo iz šireg ivanečkog kraja, koji će se i predstaviti publici. Ulaz na projekciju je slobodan, a projekciju filma organizira Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec.

Komentari