grad ludbreg

'Glazbeni kolovoz u Ludbregu' donosi niz zanimljivih koncerata

Objavljeno: 26.07.2022. 11:54

Zadnja izmjena: 26.07.2022. 11:54

Centar za kulturu i informiranje "D. Novak" i ove godine za sve ljubitelje glazbe priprema Glazbeni kolovoz, manifestaciju u sklopu koje će u Ludbregu gostovati pet glazbenih sastava koji njeguju klasičnu glazbu.

Sve će krenuti 3. kolovoza i to pravim jazz spektaklom za kojeg će se pobrinuti nagrađivani internacionalni gitarist i kompozitor Ratko Zjača te genijalni vibrafonist Vid Jamnik kojeg je osobno Boško Petrović nazvao svojim nasljednikom, u pratnji Martina Gjakonovskog na basu i Jože Zadravca na bubnjevima.

"Glazbeni kolovoz" nastavlja se 12. kolovoza kada u predivan atrij dvorca Batthyany stižu nagrađivane flautistice Barbara Kšenek, Maja Mustapić, Dunja Đurđević i Barbara Tomić koje će nas počastiti djelima stranih i domaćih autora.

U utorak, 16. kolovoza, ludbreška publika imat će jedinstvenu priliku uživati u klasičnoj indijskoj glazbi. Naime, ugostit će jednog od istaknutijih glazbenika Indije Arnaba Bhattacharya koji obilazi svijet, donoseći indijsku klasičnu glazbu i tradicionalni žičani instrument zvan sarod na pozornice. Tijekom hrvatske mini turneje u sklopu koje stiže i u Ludbreg, njega će na tabli pratiti Rohen Bose također jedan od istaknutih indijskih glazbenika.

Nakon "putovanja Indijom" 19. kolovoza slijedi koncert Zagreb Brass Quinteta koji njeguje širok repertoar, koncentrirajući se na skladbe originalno napisane za brass kvintet, ali nisu im strane ni obrade simfonijskih i komornih djela svih epoha, kao ni jazz ili filmska glazba.

Za kraj, 26. kolovoza, očekuje nas putovanje filmskom glazbom. Voditelji putovanja bit će Krešimir Marmilić na violini i Vjekoslava Bjelopavlović Cesar na klaviru. Ovaj filmski glazbeni raj bit će sastavljen od skladbi najpriznatijih i najpopularnijih skladatelja današnjice poput Morriconea, Barrya, Williamsa. Osim njih, tu su i djela velikana Chaplina, a i drugih skladatelja čija su djela često korištena u filmovima.

Ponedjeljak uoči središnje proslave tradicionalno je rezerviran termin za jedan od najprepoznatljivijih programa u sklopu ludbreške Svete nedjelje. Riječ je o koncertu "Kroz generacije", najstarijem kulturno-umjetničkom događaju manifestacije kojeg organizira Centar za kulturu i informiranje "Dragutin Novak".

Svi koncerti počet će u 20 sati u vanjskom prostoru dvorca Batthyany. Ulaz je besplatan, a sve dodatne informacije dostupne su na stranicama Grada Ludbrega.

Komentari