VIJESTI IZ ŠKOLE

Glazbeni odjel Osnovne škole Ludbreg također provodi online nastavu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.04.2020. 12:50

Zadnja izmjena: 30.04.2020. 12:52

Osnovna glazbena škola Ludbreg koja je zapravo glazbeni odjel Osnovne škole Ludbreg također provodi online nastavu koristeći informacijsko-komunikacijske tehnologije. Voditelj glazbenog odjela Slobodan Vađunec otkriva kako su se veoma brzo posložili i aktivirali nastavu na daljinu.

- Nastavnici i profesori iskoristili su komunikacijsku tehnologiju koja je dostupna putem raznih aplikacija poput Vibera, Whats Appa, Zooma i drugih mreža, a koristeći svoja stečena znanja i rada u programima poput Sibeliusa i Steinberga koji su stručni glazbeni programi za pisanje notnog teksta,snimanja skladbi i svega ostalog potrebnog za održavanje kvalitetne nastave – pojašnjava S. Vađunec.

Dodaje kako učenici ionako žive i odrastaju s modernim tehnološkim pomagalima te im je puno lakša prilagodba na takve izvanredne okolnosti možda i od samih učitelja. - Veoma brzo su prihvatili rad u aplikacijama u realnom vremenu tj. online, a također i slanjem svojih nasnimanih radova profesorima na preslušavanje. Malo više truda treba učenicima nižih razreda, kod nas u glazbenoj školi to su polaznici I. i II. razreda, ali i oni su aktivni i predani radu – kaže Vađunec.

O povratku u učionice zasad nemaju konkretne upute već čekaju da Hrvatski zavod za javno zdravstvo, epidemiološka služba i Nacionalni stožer civilne zaštite daju jasne mjere, upute i preporuke za siguran rad u školskim ustanovama, nakon rasprave i analize kao i ponovnih sastanaka s ministricom koje će imati s ravnateljima i osnivačima školskih ustanova. Prema dosadašnjim informacijama u trećoj fazi kada se očekuje početak rada vrtića i eventualno škola, glazbene i plesne škole mogle bi organizirati nastavu za do 5 učenika. Školska godina polako se približava kraju, a s njome i dolazak prijamnih ispita koji su se održavali u prvom tjednu po završetku tekuće nastavne godine. - Nadamo se da će se epidemiološka situacija do tada primiriti kako bismo mogli pristupiti i tom poslu na adekvatan način – zaključuje Vađunec.

 

Komentari