26.listopada

CLIMATHON U VARAŽDINU Uključite se u rješavanje klimatskih problema, osvojite nagrade i mentorstvo u Tehnološkom parku

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.10.2018. 11:03

Zadnja izmjena: 20.10.2018. 13:32

Danas je na konferenciji za medije predstavljen globalni pokret Climathon, a grad Varaždin je po prvi puta dio ovog hakatona za klimu uz više stotinu gradova diljem svijeta koji će na isti dan, 26.listopada u istih 24 sata ''hakirati'' klimu.

Varaždin je inače prvi grad u Hrvatskoj u kojem se Climatohon organizira, a zamišljen je kao 24-satni događaj prilikom kojeg se odvija inovativni proces rješavanja klimatskih problema specifičnih za grad u kojem se organizira, a na kraju će najbolji projekti dobiti nagrade. Kasnije, kako je objasnila prof. Aleksandra Anić Vučinić, ti su projekti podloga za razvoj realnih, pravih projekata koji se kasnije mogu implementirati.

Direktor Tehnološkog parka Karlo Kukec rekao je kako će se i Tehnološki park uključiti u ovaj projekt jer kako kaže, oni uvijek iznjedre dobre poduzetničke ideje, tako će biti i ovaj put jer će Tehnološki park dati mentorsku podršku od mjesec dana. Za konferenciji je sudjelovao i zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar koji je napomenuo kako se osim studenata koji se bave tim područjem, u događaj mogu uključiti i ostali građani, kao i tvrtke koji se moraju prijaviti na web stranici Climathona, dok će se cijeli događaj odvijati na Geotehničkom fakultetu. 

 

 

 

 

 

Komentari