od 7. do 9.10. u areni

eTV: Goran Habuš, gradonačelnik i lovac - otvorio 21. međunarodni Sajam lova, ribolova, prirode i turizma

Objavljeno: 07.10.2016. 12:07

Zadnja izmjena: 07.10.2016. 15:46

Foto: Petra Mlinarić

Danas je u Gradskoj Areni Varaždin, uz prisustvo brojnih izlagača, te domaćih i stranih gostiju otvoren 21. međunarodni Sajam lova, ribolova, prirode i turizma.

Direktorica Sajma, Maja Šimenc je poželjela dobrodošlicu svima i istaknula kako nas očekuje stotinjak izlagača iz desetak zemalja i da će zasigurno posjetiteljima biti ugodno i zanimljivo.

Sajam je službeno otvorio gradonačelnik, a ujedno i lovac, Goran Habuš te pritom zahvalio organizatorima, suradnicima i izlagačima na uloženom trudu i radu kako bi se održala ova međunarodna manifestacija.

Gradonačelnik se pritom našalio kako, nažalost, nije mogao doći u službenoj uniformi jer mu trenutno ne pristaje.

Svim lovcima dobra kob, a ribičima bistra voda!

Iz Ministarstva poljoprivrede, Sajam je ugostio načelnika Sektora inspekcija šumarstva i lovstva, Marka Tomljenovića koji je s nekoliko riječi pozdravio sve prisutne i pohvalio kontinuitet održavanja Sajma.

- Svi lovcima želim dobru kob, a ribičima bistru vodu! - poželio je načelnik svim lovcima i ribolovcima.

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, Đuro Dečak osvrnuo se na osvojene uspjehe sportaša Josipa Glasnovića na Olimpijskim igrama s kojih je kući donio zlatnu medalju. 

- Josip Glasnović je ponos Hrvatskog lovačkog saveza, od malih nogu je lovac, zajedno sa svojim ocem. - izjavio je Dečak.

Posebno je napomenuo kako će se Hrvatski lovački savez zalagati za promjenu zakona u kojem će mladi već sa 16 godina moći dobiti lovnu dozvolu.

Otvoreni Sajam je jedan od najstarijih u Hrvatskoj

Predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza, Vladimir Sever je u svom govoru također pozdravio sve prisutne i posebno napomenuo kako je ovo, zbog svog kontinuiteta najstariji Sajam u Hrvatskoj i sudjelovanje mu predstavlja veliko zadovoljstvo.

Sajam će se održavati sve do nedjelje kada posjetitelje na prostoru Gradske Arene očekuju brojni izlagači, degustacije, revije pasa lovačkih pasmina, izložbe ptica grabljivica, raznih vrsta zmija, zanimljiva predavanja, edukativne radionice za najmlađe koji mogu doći crtati i bojati, i još puno toga što bi bilo šteta propustiti. 

 

Komentari