Gornje Ladanje: Zbog neočišćenog kanala poplavljeni podrumi

Objavljeno: 09.02.2013. 12:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: eVz

Otopljeni snijeg i velike količine oborina tijekom proteklog vikenda ponovno su prouzročile velike probleme Vladi Drvariću iz Gornjeg Ladanja.

Uslijed topljenja snijega i kiše u neočišćenom se kanalu za oborinske vode ispred njegove kuće skupila velika količina vode te je poplavila njegov podrum.

- Svaki put kada padne veća količina kiše ili se snijeg otopi, voda se skupi u neočišćenom i zasipanom kanalu u našoj ulici i poplavi naš podrum. Kada bi se taj kanal redovito čistio, do plavljenja mog podruma ne bi uopće došlo i nama se ne bi stvarala šteta. Iako u podrumu imamo odvod, toliku količinu vode tijekom proteklog vikenda jednostavno nije mogao prihvatiti te nam je podrum ponovno poplavljen. Vodu smo morali ispumpavati s dvije pumpe, svojom i susjedovom - požalio se Vlado Drvarić iz Augustinčićeve ulice u Gornjem Ladanju. Jednake probleme imaju i ostali mještani spomenute ulice, dodao je.

Problematični su kanal prije više desetaka godina mještani ulice sami čistili dva puta godišnje, rekao je, ali sada bi se to trebalo strojno čistiti. No - kanal se uopće ne čisti.

- Prošle smo godine mi svi mještani ulice o tome obavijestili i načelnika. On nam je rekao da će sve to biti riješeno kada u Gornjem Ladanju bude postavljena kanalizacijska mreža i neka se dotad strpimo. No, stanje je sve gore i ja to ne mogu više trpjeti te sam želio upozoriti javnost na probleme s kojima se mi borimo - izjavio je Drvarić. O svemu se oglasio i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

- Kanal se nikako ne može očistiti budući da su ga uzurpirali i zatvorili sami mještani ulice. Ljudi su zatvorili kanal i sada imaju probleme. Mi ne možemo pritom ništa učiniti - poručio je načelnik.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskog tjednika.

Komentari