općina gornji kneginec

Gornji Kneginec: Prirez ukinut, porez nećemo povećati

Naime, navedenom se odlukom ukida prirez porezu na dohodak, a stopa poreza na dohodak se ne povećava već i dalje ostaje ista, iako ukidanjem prireza, kako je rekao načelnik Goran Kaniški, Općina ostaje bez 200 tisuća eura proračunskih prihoda godišnje...
Objavljeno: 14.11.2023. 13:20

Zadnja izmjena: 14.11.2023. 13:20

Vijećnici Općine Gornji Kneginec održali su jučer sjednicu Općinskog vijeća dnevni red sjednice imao je 20 točaka, od čega je jedna bila Odluka o izmjenama Odluke o porezima Općine Gornji Kneginec.

Naime, navedenom se odlukom ukida prirez porezu na dohodak, a stopa poreza na dohodak se ne povećava već i dalje ostaje ista, iako ukidanjem prireza, kako je rekao načelnik Goran Kaniški, Općina ostaje bez 200 tisuća eura proračunskih prihoda godišnje. Također, Odlukom o povjeravanju poslova obračuna i naplate poreza ponovo se ovlašćuje Porezna uprava za poslove utvrđivanja, evidentiranja, nadzora, naplate i ovrhe poreza na potrošnju i poreza na kuće za odmor za 2024. godinu.

- Vijećnici su raspravili i usvojili Odluku o izmjenama i dopunama Proračuna za 2023. godinu, izmjene i dopune Programa održavanja komunalne infrastrukture, izmjene i dopune Programa gradnje vodnih građevina i komunalne infrastrukture te izmjene i dopune Programa javnih potreba Općine za 2023. godinu. Tako su ovim rebalansom proračuna ukupni prihodi određeni u iznosu od 4,86 milijuna eura, a rashodi u iznosu od 5,14 milijuna eura. Rebalans je donijet zbog povećanja prihoda od pomoći države i prodaje zemljišta u Poduzetničkoj zoni - navode iz Općine.

Komentari