preventivna akcija

PREVENTIVNA AKCIJA U KNEGINCU Uočene brojne nepravilnosti u prijevozu djece

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.09.2019. 10:20

Zadnja izmjena: 20.09.2019. 10:20

Odsjek za sigurnost cestovnog prometa PU Varaždinske u suradnji s Općinom Gornji Kneginec i Udrugom „RODA“ organizirao je ispred Dječjeg vrtića „Bubamara“ u Gornjem Knegincu preventivno-edukativnu akciju usmjerenu na zaštitu djece u prometu.

S obzirom da posljednjih nekoliko godina djeca sve više stradavaju u automobilima svojih najbližih, a znatno manje kao pješaci ili biciklisti, cilj ove akcije bio je probuditi svijest vozača, a ponajviše roditelja na korištenje sigurnosne sjedalice/postolja prilikom vožnje djece u vozilu.

Policijski službenici provodili su nadzor prijevoza djece u sigurnosnim sjedalicama i postoljima, te su zajedno sa savjetnicom Udruge „RODA“ roditeljima, bakama i djedovima pružili sve potrebne informacije o pravilnom smještaju sigurnosnih sjedalica u vozila te im pokazali na koji način se djeca pravilno smještaju u njih.

U akciji je izvršen pregled 40-tak vozila, te je savjetnica Udruge „RODA“ uočila brojne nedostatke i nepravilnosti kao što su na primjer: sigurnosna sjedalica nije odgovarajuća s obzirom na dob, visinu i težinu djeteta, pojasevi nisu dovoljno pričvršćeni i zategnuti, sigurnosna sjedalica nije dobro pričvršćena u vozilu, te neadekvatne sjedalice koje zbog dotrajalosti ne zadovoljavaju najosnovnije uvjete sigurnosti.

Policijskim službenicama i savjetnici Udruge „Roda“ pridružili su se zamjenik općinskog načelnika Robert Đuranec i ravnateljica Dječjeg vrtića Bubamara Martina Hrnčić. Tijekom akcije policijski službenici svu djecu su darivali slatkišima koje je za tu priliku osigurala Općina Gornji Kneginec. Ovim putem apeliramo na sve vozače, a naročito na roditelje da uvijek i bez iznimke djecu prevoze u sigurnosnim sjedalicama/postoljima kako bi naši najmlađi bili sigurni u prometu.

Komentari