u posjeti partnerskoj školi

FOTO: Učenici i nastavnici Gospodarske škole boravili u Karlsruhe i upoznali se s radom njemačkih vježbeničkih tvrtki

Objavljeno: 05.12.2018. 15:43

Zadnja izmjena: 05.12.2018. 15:57

Kao nastavak trogodišnje suradnje koja je nastala u sklopu projekta „Interdisciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola“ i razmjene iskustava učenika i nastavnika u suvremenim nastavnim metodama i oblicima rada, Gospodarska škola Varaždin posjetila je partnersku školu Engelbert–Bohn–Schule Karlsruhe.

U višednevnu izvanučioničku nastavu bilo je uključeno 42 učenika od drugog do četvrtog razreda smjerova Ekonomist, Komercijalist, Ekonomska gimnazija, Turistička gimnazija, učenici nastavka obrazovanja za turističko-hotelijerskog komercijalista te 4 nastavnika, Melanija Klarić, Dubravka Biškup, Iva Vukotić i Saša Pokos.

Učenici i nastavnici boravili su u Karlsruheu i prisustvovali nastavi iz predmeta Vježbenička tvrtka, ali i drugih predmeta poput Ekonomije, Računovodstva, Uredskog menadžmenta, Pravnih poslova i međupredmetnih tema kao npr. organizacija putovanja u zanimanju komercijalist u području sporta i fitnesa. Kako je fokus bio na upoznavanju načina rada njemačkih vježbeničkih tvrtki, učenici su imali prilike raditi u njihovom softveru (Microsoft Dynamics NAV) koristeći njihove metode rada. Istovremeno su njemačkim kolegama pokazali kako koriste vlastiti Vježbenički ERP kreiran u sklopu navedenog projekta.

Možda najveća vrijednost ovog putovanja za učenike Gospodarske škole Varaždin bila je kažu, sklapanje poznanstava i prijateljstva s učenicima škole domaćina te usavršavanje jezičnih vještina i kulturoloških kompetencija. Također, dogovoren je i nastavak suradnje, već u 2019. godini kada bi škola iz Karlsruhea trebala ponovno doći u posjetu Varaždinu i posjetiti Sajam vježbeničkih tvrtki te manifestaciju Max sucht den Superstar II, oboje u organizaciji Gospodarske škole Varaždin. 

Komentari