varaždinska županija kao partner

Gospodarska škola predstavila konačan rezultat hvalevrijednog projekta ''Pokret''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.08.2017. 11:03

Zadnja izmjena: 28.08.2017. 11:03

Foto: Mateja Rak

Danas se u zgradi Županije održala završna konferencija projekta ''PoKret - poduzetno i kreativno''  čiji je nositelj udruga URIP ( Udruga za razvoj građanskog društva i poduzetništva, a koja djeluje u Gospodarskoj školi Varaždin.

Inače, projekt je poslan i Ministarstvu Znanosti i obrazovanja, a Varaždinska županija u spomenutom je projektu bila partner. Prema riječima ravnateljica škole Katice Kalogjere Novak cilj projekta bio je pokazati učenicima da postoji nešto drugo osim primjerice Facebook-a i, te da mogu stvarati i drugačije se izražavati.

- U projektu je sudjelovalo više od 60 učenika, a sudjelovali su učenici koji idu u školu po prilagođenom programu kako bi i njima pokazali da su vrijedni te nadareni učenici. - rekla je ravnateljica te napomenula kako su su se u sklopu projekta održavale radionice poslije nastave.

Motiv je bio da se izradi suvenir koji će predstavljati ovaj kraj i učenici su tako napravili ogrlice u stilu tradicijskog obrta. Također, na kraju projekata učenici su se dodatno educirali slušajući predavanja te su otišli na izlet u Krapinu i Kumrovec.

Projekt je u ime Varaždinske županije pohvalio i zamjenik župana Tomislav Paljak.

- Učenici su osjetili što to znači od ideje doći do konačnog proizvoda. Kupljena je i keramička peć koja je dokazano izuzetan materijal za razvoj kreativnosti djece i jako smo zadovoljni rezultatom.- rekao je Paljak i dodao kako u našoj županiji postoji puno učeničkih zadruga te kako županije uvijek potiče tako nešto. 

 

 

 

Komentari