ERASMUS+ U SRAČINCU

Foto - Gosti iz četiri europske zemlje boravili i radili u OŠ Sračinec

Objavljeno: 29.10.2022. 17:27

Zadnja izmjena: 29.10.2022. 17:56

Erasmus+ projekt ICT and geography at the service of the meeting young Europeans nastao je kao suradnja škola iz Belgije, Španjolske, Francuske (teritorij Guadeloupe), Italije i Hrvatske.

Cilj ovog projekta je educirati što više ljudi o korištenju dobrih praksi u korištenju ICT tehnologije s djecom i mladima. Pristup u projektu zasnovan je na geografiji, putem koje učenici uče o Europi i njezinim različitostima. Učenici koriste različite digitalne alate kako bi predstavili svoj razred, školu, selo, grad, regiju, državu i Europu drugim učenicima iz država Europske unije. U ovoj mobilnosti nam je tema predstavljanje države kroz njezinu glazbu, ples, tradiciju i običaje u vrijeme blagdana.

Sudionici projekta boravili su u Osnovnoj školi Sračinec i gradu Varaždinu od 24. do 28. listopada i pritom odradili brojne aktivnosti, posjetili Varaždinsku županiju i razgledali grad Varaždin. Također, posjetili su i Elektrostrojarsku školu gdje su se upoznali sa školskom televizijom, radijom, centrom za robotiku i zvjezdarnicom. U OŠ Sračinec organizirane su im radionice robotike i digitalnih alata za izradu plakata. Učenici su se jako dobro zabavljali i u parku Velika graba gdje ih je dočekao načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, dok su roditelji učenika OŠ Sračinec pripremili piknik za sve sudionike projekta. Jedan od dana sudionici projekta proveli su i na izletu u Krapini te Parku znanosti. 
Bilo je ovo jedno jako zanimljivo, veselo i edukativno iskustvo za sve sudionike kako za goste tako i za učenike OŠ Sračinec. 

Komentari