grad lepoglava

Grad i mladi iz Lepoglave u novom Erasmus+ projektu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.02.2021. 08:50

Zadnja izmjena: 01.02.2021. 08:50

Nastavljajući proaktivnu usmjerenost prema međunarodnim projektima, na adresu Grada Lepoglave ovih je dana stigla potvrda o odobravanju financiranja još jednog, trećeg u nizu projekta iz europskog programa Erasmus+.

22.744,00 eura vrijednost je projekta koji se bazira na povezivanju predstavnika lokalne samouprave koji rade s mladima i mladih iz tih lokalnih zajednica koji će zajedno, kao tim sudjelovati na višednevnoj međunarodnoj edukaciji s partnerima iz Poljske, Grčke, Estonije, Portugala, Gruzije, Ukrajine, Armenije i Jordana o važnosti participacije mladih u procesima donošenja odluka koji se tiču samih mladih.

- Iako se u Hrvatskoj rad s mladima najčešće provodi kroz udruge mladih i za mlade, aktivnosti i usluge rada s mladima mogu pružati i javna tijela i ustanove, osobito na lokalnoj razini. Mi smo u Lepoglavi odavno prepoznali potencijal kojeg mladi ljudi nose u našem gradu i ovakva suradnja, gdje ćemo zajedno, kao tim razvijati znanja, iskustvo i kompetencije za još bolje stvari za mlade svakako može biti na obostranu korist – kazao je zamjenik gradonačelnika i koordinator projekta Hrvoje Kovač te dodao kako će u sklopu i ovog projekta primjeri rada s mladima iz Lepoglave biti dio službenog programa projekta.

Rad s mladima u Lepoglavi ima transformativni karakter te kao takav, ako se provodi na kvalitetan i primjeren način, može potaknuti društvenu promjenu iniciranu od strane jedne društvene skupine. - Upravo iz tog razloga, rad s mladima treba sagledati u odnosu na cjelokupnu politiku za mlade, uzimajući u obzir aktere i institucionalni okvir, ali potrebno je ponuditi i praktične savjete koji će olakšati provođenje ove djelatnosti svima onima koji rade s mladima, a žele se usavršiti u radu s njima – zaključio je Kovač.

Komentari