grad ivanec

Grad Ivanec dobio 70.000 kuna za uvođenje web platforme 'Otvoreni grad'

Objavljeno: 17.05.2022. 18:58

Zadnja izmjena: 17.05.2022. 18:58

Uspješnom prijavom na Javni poziv za poticanje razvoja pametnih i održivih rješenja, Grad Ivanec je od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost povukao bespovratnih 70.000 kuna za potrebe digitalizacije javne uprave.

Temeljem ugovora s Fondom koji je već potpisao gradonačelnik Milorad Batinić, dodijeljenim sredstvima Grad Ivanec sufinancirat će projekt uvođenja web platforme za upravljanje Gradom. Projekt je vrijedan 175.000 kuna, od kojih 60% ili 105.000 kuna osigurava Grad, a ostatak Fond.

Između ostalog, građanima će se omogućiti online podnošenje zahtjeva i obrazaca te provjera njihova statusa. Uspostavljeni informacijski sustav omogućit će građanima da u bilo kojem trenutku mogu vidjeti status svog predmeta koji su uputili Gradu, a oko 600 poduzetnika, obrtnika, OPG-ova i dr. u svakom će trenutku moći vidjeti proračunske podatke, stanje predmeta te izvršiti plaćanje obveza.

Web platforma će građanima pružiti niz elektroničkih usluga koje se odnose na informiranje i komunikaciju s gradskim službama. To uključuje pristup otvorenim podacima, financijskim karticama, digitalnim obrascima, eProračunu i eTransparentnosti (uvid u isplate).

Komentari