GRAD IVANEC

Grad Ivanec dočekalo urbano uređenje - pogledajte koje su novosti

Objavljeno: 07.09.2021. 13:47

Zadnja izmjena: 07.09.2021. 13:47

Nakon što je na parkiralištu u ivanečkoj Ulici V. Nazora ljetos uklonjena metalna barijera te umjesto nje postavljeni stupići, oni su nakon toga postavljeni i na svim ulazima u gradski park.

Parking gumirani stupići postavljeni su kako bi se spriječio ulazak automobila na parkovne površine, ali i kako bi se pojedincima stavilo do znanja da su parkovne staze namijenjene šetačima, a ne vožnji mopedima. Ovi su stupići sklopivi i po potrebi se mogu spustiti kako bi u park mogla ući vozila koja rade na održavanju.

Također, u spojnoj ulici Rajterova – Malezova podignute su metalne sigurnosne barijere, čime je poboljšana sigurnost građana i pogotovo djece, koja na ovu prometnu cestu često dolaze biciklima iz odvojka koji je inače namijenjen pješacima. Isto tako, na površini između stambenih zgrada u Ulici Ljudevita Gaja postavljene su četiri nove klupe za odmor i predah stanara te dva nova koša za smeće.

Sve navedene radove naručio je Grad, izveli su ih djelatnici Ivkoma d.d., a troškovi su podmireni iz gradskog Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2021.

Komentari