VELIKA FEŠTA

GRAD IVANEC Mještanima Škriljevca na korištenje predan novi društveni dom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.06.2020. 13:56

Zadnja izmjena: 23.06.2020. 13:58

Brojni mještani Škriljevca su velikom feštom proslavili otvaranje novog društvenog doma koji im je, u ime Grada Ivanca, na korištenje predao gradonačelnik Milorad Batinić sa suradnicima.

Značajan je to događaj za ovaj, najistočniji gradski mjesni odbor u kome živi manje od 250 stanovnika, a koji su dugi niz godina isticali potrebu uređenja društvenih prostora kao nasušnu potrebu za opstojnost svoga kraja.

Nakon uvodnih riječi predsjednika Vijeća MO-a Kristijana Njegovca i članice Ines Slunjski, koji su pozdravili mnoštvo okupljenih te zahvalili Gradu timu za ostvarenje ovog projekta, skupu se obratio i gradonačelnik Milorad Batinić.

Podsjetivši da su aktivnosti oko uređenja društvene infrastrukture u Škriljevcu počele prije desetak godina (otkup zemljišta, gradnja igrališta) da bi sada završile gradnjom doma, napomenuo je da Grad po istom načelu ovakve sadržaje gradi i uređuje u ostalim mjesnim odborima. Cilj je isti, a to je da se i mještanima malih naselja izgradi prostor za sastajanje i društvene aktivnosti te za mlade, koji će biti centar cjelokupnog mjesnog društvenog života.

Također, idućih dana stižu i sprave kojima će se opremiti dječje igralište, tako da će i ovdašnja djeca napokon dobiti primjereno mjesto za igru.  

Komentari